Εξτρα χαράτσι για χιλιάδες ασφαλισμένους (παραδείγματα) - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξτρα χαράτσι για χιλιάδες ασφαλισμένους (παραδείγματα)

Εξτρα χαράτσι για χιλιάδες ασφαλισμένους (παραδείγματα)

Share This
Εξτρα εισφορά για 250.000 νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993) που έχουν διπλή απασχόληση και εξαιρούνταν από τις διπλές εισφορές «κλειδώνει» με την εγκύκλιο για την παράλληλη ασφάλιση. 
Οσοι είναι μισθωτοί και ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, όπως και όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ταυτοχρόνως αυτοαπασχολούνται δεν εξαιρούνται από την ασφάλιση για τη δεύτερη εργασία και θα πρέπει να πληρώνουν εισφορά σε κάθε τμήμα του εισοδήματός τους, όπως δηλώνεται στην Εφορία.
Η επιβάρυνση ξεκινά από 26,95% για το δεύτερο εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα και μπορεί να φτάσει μέχρι και 37,95% αν κάποιος έχει εισφορές για επικούριση και εφάπαξ. Σύμφωνα με το «Έθνος», κίνδυνος υπάρχει για τους μισθωτούς -στον ιδιωτικό τομέα ή στο Δημόσιο- και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν αγροτικό εισόδημα στην Εφορία, αλλά εξαιρούνταν από την ασφάλιση του ΟΓΑ, καθώς «δυνητικά» θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές και για το εισόδημα αυτό.
 Ειδικά για την κατηγορία αυτή αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, περαιτέρω διευκρινίσεις για τις καταστατικές διατάξεις του ΟΓΑ, από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση. Αυτό είναι το «κλειδί» για το ποιοι τελικά θα πληρώσουν.
 Ορισμένα σημεία χρήζουν ερμηνείας, υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι με γνώση των τεκταινομένων, τη στιγμή που η εγκύκλιος αφήνει να εννοηθεί πως κάθε αγροτικό εισόδημα θα εισφοροδοτηθεί. «Εισοδήματα που προέρχονται από αγροτική δραστηριότητα δεν μπορούν να υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές αν δεν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ. Και αυτή προέκυπτε εφόσον δεν υπήρχε υποχρέωση ασφάλισης σε άλλο Ταμείο», διευκρινίζει ο πρ. υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages