Πολιτικά “παιχνίδια” με την ονοματολογία για τις εναλλαγές αξιωματούχων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολιτικά “παιχνίδια” με την ονοματολογία για τις εναλλαγές αξιωματούχων

Πολιτικά “παιχνίδια” με την ονοματολογία για τις εναλλαγές αξιωματούχων

Share This
Κάθε φορά που έρχονται δημαιρεσίες και «ανασχηματισμοί» σε Περιφέρειες και Δήμους, όλες οι «περιφερειακές και τοπικές κοινωνίες» βρίσκονται σε «αναβρασμό» από την ακατάσχετη ονοματολογία, που διοχετεύεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με σκοπό περιφερειάρχες και δήμαρχοι να «τσεκάρουν» τις αντιδράσεις των πολιτών και να «βολιδοσκοπήσουν» τις διαθέσεις των… κοινωνιών τους!
Είναι ως εκ τούτου «όπλο» στα χέρια περιφερειαρχών και δημάρχων με την ανακατανομή εξουσίας και την εναλλαγή προσώπων να «ρυθμίσουν» εσωπαραταξιακές και εσωκομματικές ισορροπίες, σχέσεις με κέντρα εξουσίας και οικονομικά συμφέροντα, των οποίων ικανοποιούνται αιτήματα ή αφαιρούνται δυνατότητες και πάει λέγοντας… Ως εκ τούτου δημαιρεσίες και ανασχηματισμοί αποτελούν πολιτικά παιχνίδια σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τους πολίτες, οι οποίοι «πνιγμένοι» στα καθημερινά προβλήματα που γεννά και αναπαράγει η πολύχρονη οικονομική κρίση, είτε παρατηρούν ως παθητικοί θεατές τα δρώμενα, είτε μπαίνουν στο «παιχνίδι» όταν οι αλλαγές προσώπων «ακουμπάνε» στα προσωπικά τους συμφέροντα και τις προσδοκίες.
Βεβαίως, πρόκειται για μία καρικατούρα δημοκρατίας σε μικρογραφία και σχετίζεται με τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στη χώρα, που πάει από το κακό στο χειρότερο. Και όμως καθημερινά στα κεντρικά ΜΜΕ, πανελλήνιας εμβέλειας, και όχι μόνο, παίζεται το ίδιο άχαρο «πολιτικό παιχνίδι» που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα και… πετάει τη μπάλα στην εξέδρα! Λες κι έχει καμιά διαφορά, αν στο υπουργείο Παιδείας για παράδειγμα είναι υφυπουργός η Σία Αναγνωστοπούλου ή ο Κώστας Ζουράρης, υπουργός στο Εργασίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος ή η Εφη Αχτσιόγλου, κ.ο.κ. Ωστόσο σε ειδησεογραφικές εκπομπές, κεντρικά δελτία ειδήσεων και στον έντυπο Τύπο, κυριαρχεί η θεματολογία του ανασχηματισμού και η ακατάσχετη ονοματολογία, κάθε φορά που θέλει ο πρωθυπουργός, ο περιφερειάρχης, ή ο δήμαρχος να κάνει ανασχηματισμό! Τα «παιχνίδια» δεν έχουν να κάνουν με την ουσία, αλλά με την επικοινωνία! Και αφού… γίνει η «δουλειά» η σχετική «ειδησεογραφία»… εξαφανίζεται!
 Κάθε θαύμα τρείς ημέρες, που λέει ο λαός… Το άχαρο αυτό και ανούσιο πολιτικό παιχνίδι της ονοματολογίας έχει εσχάτως κορυφωθεί στις «τοπικές κοινωνίες» με τους κάθε λογής αξιωματούχους να διακινούν τα δικά τους σενάρια βρίσκοντας ευήκοα ώτα στους «πρόθυμους» και «διαπλεκόμενους» των τοπικών ΜΜΕ. Πειρασμός υπάρχει, δεν λέω, και συνεργάτες της «Φ» πολλές φορές έχουν «τσιμπήσει», ωστόσο ποτέ και από κανένα δημοσίευμά μας δεν προκύπτει η όποια διαπλοκή ή απόπειρα τέτοιας, όπως συμβαίνει με δημοσιεύματα και πληροφορίες που εσχάτως διοχετεύονται εντέχνως εκεί που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για… όψιμες καλλιέργειες!!! Κάποιοι «ποντάρουν» στους απερχόμενους και κάποιοι «επενδύουν» στους επερχόμενους για ευνόητους λόγους, εξυπηρέτησης προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων. Έτσι οι αναγνώστες τους, οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες που στενάζουν κάτω από το ασήκωτο βάρος των μνημονίων και το «ζυγό» των ανελέητων δανειστών, γίνονται θύματα ή δέκτες της προσπάθειας αποπροσανατολισμού από τα καθημερινά προβλήματα τα οποία αντικαθιστώνται από φθηνό και πολιτικάντικο κουτσομπολιό και ίντριγκες για να ζήσουν κάποιοι καλά και οι πολίτες χειρότερα!
Τα γράφουμε όλα αυτά τώρα γιατί τις επόμενες ημέρες με την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων «προβλέπουμε» έξαρση της ονοματολογίας και των σεναρίων για την Περιφέρεια και τους Δήμους!
Η «ΦΩΝΗ» ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν παίζει τέτοια «παιχνίδια» και ούτε μπαίνει στο «τρυπάκι» της ονοματολογίας! Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δεν μας κάνει ποιοι θα είναι οι νέοι αξιωματούχοι, οι οποίοι κάθε φορά επιλέγονται για συγκεκριμένους λόγους και για προκαθορισμένους ρόλους! Ένα μόνο ζήτημα αξίζει να υπογραμμιστεί γύρω από τις δημαιρεσίες και τις αλλαγές αξιωματούχων σε Περιφέρεια και Δήμους.
Οι επιλογές θα πρέπει είτε να επιβραβεύουν την απόδοση έργου και την ανάδειξη του ύφους και του ήθους της εξουσίας, είτε να αποδοκιμάζουν φαινόμενα φθηνού λαϊκισμού, επίδειξης αλαζονείας και ρουσφετολογίας.
Οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες έχουν ανάγκη στήριξης για να ανταπεξέλθουν στην εφιαλτική καθημερινότητα και όχι από «σωτήρες» παλαιάς ή νέας κομματικής κοπής, όπως συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μόνο έτσι η αυτοδιοίκηση ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο που είναι οι τοπικές υποθέσεις και όχι το λανσάρισμα των κομματικών επιλογών νομής της εξουσίας προς ίδιον όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages