Ελπίδα ζωής σε συνάνθρωπους μας οι υπάλληλοι της Π.Ε Μεσσηνίας! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελπίδα ζωής σε συνάνθρωπους μας οι υπάλληλοι της Π.Ε Μεσσηνίας!

Ελπίδα ζωής σε συνάνθρωπους μας οι υπάλληλοι της Π.Ε Μεσσηνίας!

Share This
H χώρα μας με 10,5 εκατομμύρια πληθυσμού συλλέγει ετησίως 550.000 μονάδες αίματος ενώ εισάγει 25.000 από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με το Ε.ΚΕ.Α. 320.000 από αυτές προέρχονται από εθελοντές αιμοδότες και το λοιπό από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Η Ελβετία με 8,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 320.000 μονάδες αίματος. Είναι λοιπόν άδικο για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και για τις αιμοδοσίες της χώρας μας να λέγεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν αίμα, όπως είναι και εντυπωσιακό γιατί μία σημαντική συλλογή αίματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας, σε αντίθεση με όλους τους αλγόριθμους των διεθνών οργανισμών. Το ένστικτο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, για τον συμπολίτη, είναι δυνατό στη Μεσσηνία και μέσα από δράσεις όπως η εθελοντική αιμοδοσία, συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. Εξ ού και η ικανοποιητική συμμετοχή που είχε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έγινε στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» 09:00 με 13:30. Αρκετοί συνάνθρωποί μας κάθισαν στην καρέκλα του εθελοντή αιμοδότη και προσφέροντας πέντε λεπτά από τον χρόνο τους έδωσαν ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας με ανάγκη.
«ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» Παρόντες στην χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία ήταν η Επιμελήτρια Α Αγγελική Καπόγλη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων –Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθανάσιος Αθανασόπουλος οι οποίοι μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την χθεσινή εθελοντική δράση. «Για άλλη μια φορά ο Σύλλογός μας διοργανώνει την αιμοδοσία την οποία κάνουμε δυο φορές τον χρόνο σαν συνέχεια, αυτή τη φορά την κάνουμε λίγο πιο εσπευσμένα, γιατί από το Νοσοκομείο μας ειδοποίησαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, είναι στα πλαίσια του εθελοντισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο και στον πολίτη που θα χρειαστεί ή χρειάζεται αυτή τη στιγμή αίμα.
Εμείς θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση. Είναι πλευρά του συλλόγου που έχει να κάνει με τον εθελοντισμό και την προσφορά που μπορεί να δείξει στον συνάνθρωπο. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική. Την προηγούμενη φορά είχαμε φτάσει τις 25 φιάλες, εκεί ελπίζουμε να πάμε και σήμερα και να τις ξεπεράσουμε στο μέλλον» είπε και κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς όλο τον κόσμο: «Καλούμε όλους να το σκεφτούν και να προσφέρουν αίμα, όχι μόνο στους υπαλλήλους ΠΕ, αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες γιατί είναι κάτι που δωρίζουμε, όχι κάτι που πουλάμε… κι αυτό σημαίνει για την κοινωνία και τον πολίτη ανωτερότητα και αλληλεγγύη. Αυτά τα στοιχεία, νομίζω, πως πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες και την κοινωνία μας που σήμερα στους δύσκολους και χαλεπούς χρόνους του μνημονίου που ζούμε, είναι μια ευκαιρία αυτές τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της βοήθειας όχι μόνο να τις υπηρετούμε αλλά και να τις δυναμώσουμε. Πρώτα απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages