ΣΚΛΗΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΚΛΗΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ

ΣΚΛΗΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ

Share This
Ανακοίνωση εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ για το πρόβλημα θέρμανσης στο 4ο ΕΠΑΛ και το 6ο Γενικό Λυκειο Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ και του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας που χθες έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους επειδή εδώ και 3 μέρες κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση σε συνθήκες παγετού. Δεν είναι η πρώτη φόρα που οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος κινητοποιούνται για τις απαράδεκτες κτηριακές υποδομές, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Είναι προβλήματα χρόνων, που λόγω της συνεχούς μειωμένης χρηματοδότησης στην παιδεία χρονιά-την χρονιά διογκώνονται. Μάλιστα στην αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις για 3 εβδομάδες με συγκεκριμένα αιτήματα ένα εξ αυτών και η θέρμανση, για τις οποίες τιμωρήθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στέρηση εκδρομών. Σήµερα λοιπόν που η ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα πεδία, ανακαλύπτει, προχωρά, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, υπάρχουν τεχνολογικά επιτεύγματα που πριν κάποια χρόνια δεν τα έβαζε ο νους του ανθρώπου.
Σήµερα που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα, υπάρχουν σχολεία που η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται σε συνθήκες απαγορευτικές ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το σχολείο που έχουν φτιάξει παλιές και νέες κυβερνήσεις, τα κόµµατα που υπηρετούν το σύστημα, είναι ένα σχολείο φθηνό για το κράτος και ακριβό για τις οικογένειές µας, που δεν παρέχει ούτε τα στοιχειώδη αλλά ούτε και ολόπλευρη μόρφωση. Είναι το σχολείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσαρμοσμένο στα µνηµόνια που όλοι αυτοί µαζί ψήφισαν και υλοποιούν. Το παράδειγμα με την κτηριακή υποδομή του συγκροτήματος του πολυκλαδικού δεν είναι το μόνο, είναι όμως χαρακτηριστικό και αποδεικνύει στην πράξη που οδηγούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην παιδεία όλα τα τελευταία χρόνια. Δείχνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Η χρηματοδότηση της παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό χρόνο με το χρόνο μειώνεται. Σε σχεση με το 2010 η φετινή χρηματοδότηση είναι η μισή. Κράτος, τοπική διοίκηση μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, μεταφέροντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Είναι αλήθεια; Την ίδια ώρα που τα σχολεία υπολειτουργούν με κτήρια χωρίς θέρμανση, που στάζουν νερά, με ελλείψεις σε καθηγητές, με κλεισίματα τμημάτων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το κράτος δίνει εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Μαζί με την τοπική διοίκηση, δίνουν χοντρά λεφτά για να κερδοφορούν οι επιχειρήσεις. Άρα είναι και ζήτημα επιλογής καθώς γι αυτούς η μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων θεωρείται ένα δαπανηρό έξοδο, χωρίς κέρδη. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τους μαθητές να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους το επόμενό διάστημα, κόντρα στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν.
Χρειάζεται συνεχόμενη διεκδίκηση και αγώνας για να υπάρχει αποτέλεσμα. Να συντονίσουν τις δράσεις τους με τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης που αντιμετωπίζουν παρόμοιο προβλήματα. Να δοθούν άμεσα χρήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θέρμανσης, να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές ώστε να μην κινδυνεύει κάνεις μαθητής. Να φτιαχτούν και να εξοπλιστούν τα περισσότερα εργαστήρια που δεν λειτουργούν. Με ευθύνη του κράτους αλλά και της τοπικής διοίκησης να δοθούν τώρα χρήματα ώστε να φτιαχτεί νέο σύγχρονο σχολείο με όλες τις αναγκαίες υποδομές. Η μόρφωση και η ζωή που μας αξίζει θα είναι αποτέλεσμα της δικής μας πάλης. Δεν μας χαρίζει κανένας τίποτα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages