Η 35ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η 35ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ

Η 35ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ

Share This
Κάποτε ήταν ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να φθάσει τα αστέρια. Με τα χρόνια δεν ξέχασε το όνειρό της, αλλά το επιδίωξε. Και πλέον, έχοντας ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και μια ακόμα πιο εντυπωσιακή προσήλωση στον στόχο της, διεκδικεί μία από τις θέσεις που οδηγούν στο Διάστημα. Την ευκαιρία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης. Αυτή είναι η ιστορία της Ολυμπίας Κυριοπούλου. Γεννημένη πριν από 35 χρόνια στο Darmstadt της Γερμανίας από Ελληνα πατέρα (καταγόμενο από το Μυστράκι Κορώνης) και Πολωνή μητέρα, ήξερε από μικρή τι ακριβώς ήθελε να γίνει. «Από μικρή είχα μια έμφυτη περιέργεια, ακόμη και για τα απλά πράγματα. Οπως βλέπεις ένα αντικείμενο και δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω, έτσι αναρωτιόμουν κι εγώ για το φεγγάρι και τα αστέρια. Οταν ήμουν 8 χρόνων, είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω αστροναύτης – δεν είχα καταλάβει ότι είναι επάγγελμα! Από παιδί θαυμάζω τους πρωτοπόρους ανθρώπους και θέλω να γίνω μία από αυτούς. Να κάνω έρευνα, να μάθω να πιλοτάρω, να ταξιδέψω στο Διάστημα. Να αφήσω κάτι πίσω μου».
Η Ολυμπία σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και στο διδακτορικό της ασχολήθηκε με τις συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Εκεί είχε και την πρώτη της «διαστημική» εμπειρία, την παραβολική πτήση: πρόκειται για μια ειδική πτήση με Airbus A300 ZeroG, στην οποία το αεροπλάνο πραγματοποιεί πολλαπλές απότομες ανόδους και καθόδους, όπως ένα τρενάκι στο λούνα παρκ, που φθάνουν μέχρι και τις 45 μοίρες. Κάθε «παραβολή» (ανάβαση - κατάβαση) δημιουργεί για 20 δευτερόλεπτα συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. «Στο πλαίσιο της έρευνάς μου συμμετείχα σε 21 τέτοιες πτήσεις, μια απίστευτη εμπειρία!» διηγείται. Σήμερα εργάζεται σε μια εταιρεία στη Ζυρίχη, η οποία «χτίζει» την υποστηρικτική δομή των δορυφόρων. Παράλληλα, ως δεύτερη απασχόληση, συνεργάζεται με εταιρεία στις ΗΠΑ με αντικείμενο πειράματα τα οποία στέλνονται σε διαστημικές αποστολές. Επίσης έχει πολλά ενδιαφέροντα. Κολυμπά από τεσσάρων ετών, παίζει πιάνο (τα τελευταία 10 χρόνια σε ορχήστρα), μιλάει 7 γλώσσες (εκτός από γερμανικά, ελληνικά και πολωνικά, μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά). Πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα πτήσεων σε αερολέσχη. Μέσα σε όλα αυτά, προετοιμάζει και τον γάμο της, αυτό το καλοκαίρι στη Μονεμβασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages