Οργιάζει η φοροδιαφυγή και η «μαύρη εργασία» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οργιάζει η φοροδιαφυγή και η «μαύρη εργασία»

Οργιάζει η φοροδιαφυγή και η «μαύρη εργασία»

Share This
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 16 έως 18/12/2016, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 8 περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:
· Σε μπαρ-καφέ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν τρείς (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν έξι (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε κέντρο διασκέδασης, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο ποιος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε σνακ μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθη να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
· Σε ταβέρνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται πέντε (5) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
· Σε καφέ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Επίσης, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο ελέγχου της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) με τη συνδρομή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.), σε κέντρο διασκέδασης στη Βέροια τον περασμένο Μάιο, βρέθηκαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών οι οποίες δεν έφεραν τον κωδικό παρτίδας, ενώ σε αρκετές βρέθηκαν ενδείξεις αποκόλλησης ένσημης ταινίας φορολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages