ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

Share This

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης, όπως προβλέπει η λύση για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία επέλεξε το υπουργείο. Ο κ. Νίκας, υπενθύμισε πως είχε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για το καυτό ζήτημα που απασχολεί και την Καλαμάτα, οι οποίοι και πρόταξαν την εν λόγω λύση, ενώ για το θέμα, υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η κεντρική διαχείριση, επελέγη με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είχαμε άλλες σκέψεις και όταν με κάλεσαν στην Αθήνα, τους είπα πως οι λύσεις είναι δύο. Ή θα πήγαιναν στην κεντρική διαχείριση, συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια ή σε τοπική διαχείριση, ξεκινώντας από Δήμους που έχουν κάνει κάποια βήματα. Αν γίνει κεντρική διαχείριση, μιλάμε για έναν ή δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης στη Μεσσηνία, συνδεδεμένους με το πακέτο της κεντρικής διαχείρισης, δηλαδή με χρηματοδότηση από το πακέτο της χρηματοδότησης. Προφανώς γι’ αυτούς τους Σταθμούς πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους Δήμους της Μεσσηνίας και να βρούμε όσον αφορά στο νομό, ένα… κεντροβαρικό σημείο ώστε να μην είναι μεγάλο το κόστος να πηγαίνουν οι σκουπιδιάρες από την Καλαμάτα προς αυτό. Εμείς, περιμένουμε να υπογραφεί η κεντρική διαχείριση. Μέχρι τότε, που αυτό δυστυχώς είναι απροσδιόριστο, αφού μετά την υπογραφή θα πρέπει να εγκαταστήσουμε συνεργεία για να γίνει το έργο στην Καλλιρρόη, στην Παλιόχουνη, οφείλουμε να προνοήσουμε», επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το θέμα της διαχείρισης στο πλαίσιο της λύσης που έχει επιλεγεί κεντρικά. «Για την πρώτη φάση λοιπόν, για να μην πηγαίνουν 14 σκουπιδιάρες και δεν ξέρω πόσα φορτηγά στην περιοχή διαχείρισης των απορριμμάτων, είπαμε να πηγαίνουν τα Press τα οποία μας έχουν στοιχίσει 800.000 ευρώ με χρήματα του ΕΣΠΑ, ώστε να γλιτώσουμε καύσιμα φθορές, ανταλλακτικά και φυσικά να εξοικονομήσουμε προσωπικό. Να κάνουμε δηλαδή μια δράση, η οποία να μας βοηθάει και οικονομικά και περιβαλλοντικά. Αναζητήσαμε την καλύτερη λύση για την πόλη και αυτή είναι εισήγηση της υπηρεσίας, όχι δική μου. Δεν ξύπνησα εγώ ένα πρωί και είπα να γίνει αυτό εδώ και το άλλο εκεί. Κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Και σας παρακαλώ, μην γράφετε ότι ο χώρος ανήκει στην τάδε οικογένεια, γιατί τον έχει αποποιηθεί εγγράφως ή ότι είναι χώρος Natura ή ΓΠΣ γιατί δεν είναι, εκτός αν θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις. Εγώ θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι, είναι σύμμαχοι σε μια προσπάθεια την οποία καταβάλει η πόλη και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αυτή η ενέργεια είναι για τους πολίτες, για να κάνουμε οικονομία», τόνισε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ
«Εγώ μετράω τα λόγια μου πάντοτε. Ο χώρος για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης, έχει ενοικιαστεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την μίσθωσή του να έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και η αιτιολογία της μίσθωσης. Ο συγκεκριμένος χώρος, είναι εκτός περιοχής Natura  και ως στρατιωτικός χώρος, είναι εκτός  ΓΠΣ. Για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης που πρέπει να είναι μέσα στην πόλη και όχι στα βουνά και στα λαγκάδια για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, το οικονομικό, αγοράστηκε ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός, με χρήματα του ΕΣΠΑ.
Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ζήτημα, ας μην γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης. Αν κάποιοι θέλουν να ανακαλέσουν κάποιες απόψεις και κάποιες θέσεις, τι να  κάνουμε; Εγώ αγωνίζομαι για την πόλη, αλλά δεν μπορώ μόνος μου και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Αν κάποιοι θέλουν να γεμίσει η πόλη σκουπίδια, τινάζοντας τα πάντα στον… αέρα, τι να κάνω, αλήθεια; Ένας Σταθμός Μεταφόρτωσης, πρέπει να λειτουργεί μέσα στην πόλη, όπως σε πολλές περιοχές, στο κέντρο της Γλυφάδας, της Κηφισιάς, του Περιστερίου, βεβαίως, οτιδήποτε γίνει, αν γίνει, θα γίνει αυστηρά, τηρώντας τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία, αλλά δεν μπορούμε να «ματώνουμε» κάθε φορά για να κάνουμε ένα βήμα. Υπήρξε ένα θέμα που πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, υπήρξε μια γενική κινητοποίηση, ο χώρος είναι μέσα στην πόλη, εκτός Natura και εκτός ΓΠΣ. Καμία δράση δεν μπορεί να μην έχει αντίδραση, αλλά σε τελική ανάλυση, μιλάμε για το συμφέρον της πόλης, όχι για το δικό μου ή κανενός άλλου.
Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα ώστε να μην γίνει, να μην γίνει! Επιτέλους, σε έναν τόπο που δεν θέλουμε να γίνουν πολλά και έχουμε «ματώσει» για κάθε τι που έχουμε κάνει! Έχουμε εξυβριστεί για την πλατεία, για τη Ναυαρίνου, για το νέο δημαρχείο, έχουμε εξυβριστεί για ότι και να έχει γίνει σ’ αυτήν την πόλη! Έχουμε «ματώσει», έως εδώ! Αν κάποιοι θέλουν να… τινάξουν την πόλη στον αέρα για να μην γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης, εγώ δεν θα συνεργήσω σε αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος που έδωσε απαντήσεις και για τη Μονάδα Λιπασματοποίησης Καλαμάτας.
nikas1805 Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΛΑΚ ΚΑΙ ΤΩΝ 40.000 ΤΟΝΩΝ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΟ δήμαρχος Καλαμάτας αναφερόμενος στη ΜΟΛΑΚ στην οποία είναι θαμμένοι 40.000 τόνοι λυματολάσπης, επεσήμανε πως έχει γίνει πρόταση μέσω εδικού προγράμματος για τη διαχείρισή της, ενώ αναφέρθηκε και γενικά στο καθεστώς που επικρατεί. «Η ΜΟΛΑΚ είναι μια αδειοδοτημένη εδώ και χρόνια περιοχή για διαχείριση απορριμμάτων. Έχουμε εκφράσει για τη ΜΟΛΑΚ μια συγκεκριμένη πολιτική στην οποία και εμμένουμε. Η ΜΟΛΑΚ, έχει ένα τεράστιο πρόβλημα, έχει 40.000 τόνους λυματοπλάσπης από το 1985 όπου κάνουμε προσπάθειες αυτήν τη στιγμή, πρώτα διαχειριζόμενοι σχετικά σωστά την καινούρια λυματολάσπη, αλλά και έχοντας υποβάλει σχετικό αίτημα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη για να γίνει διαχείριση μέσα στις εγκαταστάσεις και με τον υπάρχοντα μηχανισμό, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική», ανέφερε ο κ. Νίκας και σχολίασε την καθυστέρηση που υπάρχει. «Δυστυχώς η έγκριση της Μελέτης καθυστερεί από τον Φεβρουάριο του 2016. Περιμένουμε την έγκριση της ΜΠΕ στην Περιφέρεια και θα δω και τον περιφερειάρχη γιατί η Περιφέρεια δεν έχει τους αναγκαίους υπαλλήλους, μίλησα με την αντιπεριφέρειάρχη και παρακάλεσα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς οι 40 τόνοι λυματολάσπης είναι το μείζον πρόβλημα για την περιοχή. Με συγχωρείτε, αλλά είναι ένα πρόβλημα που παρέλαβα, δεν μπορεί να ευθύνομαι ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα. Από το 1985 θάβεται η λυματολάσπη της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, καταβάλλεται μια προσπάθεια και πιστεύω να καταφέρουμε να μπορέσουμε να τη διαχειριστούμε. Επίσης, τη ΜΟΛΑΚ δεν την έκλεισα εγώ, έκλεισε με δικαστική απόφαση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε», δήλωσε σε όλος υτους τόνους ο κ. Νίκας που καταληκτικά επεσήμανε πως συμφωνεί, να γίνει αυτό που θέλει η πόλη.
«Πως αποφασίζω δηλαδή, μόνος μου; Το θέμα των απορριμμάτων γενικά, έχει πάει και έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλουμε χρόνο να το ξαναδούμε, ευχαρίστως, η πόλη δεν θέλει να γίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης; Ας μην γίνει, τι να κάνουμε; Αλλά ας διαμορφωθεί η κοινή άποψη στην κατεύθυνση της αλήθειας».
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages