ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Share This
Aντίδραση υπήρξε από την Π.Ε. Μεσσηνίας για το θέμα της ελιά Καλαμών και την ένταξή τηςστο εθνικό κατάλογο. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνονται τα εξής: \
"Η Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία εγγράφεται στο μητρώο ποικιλιών ως συνώνυμο της «ποικιλίας ΚΑΛΑΜΩΝ» το «ΚΑΛΑΜΑΤΑ», είναι εσφαλμένη και βλαπτική όχι μόνο για το τοπικό αλλά και για το εθνικό συμφέρον, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε διεθνείς ανταγωνιστές που καλλιεργούν την ποικιλία «Καλαμών» να εκμεταλλευθούν την εμπορική ισχύ του ονόματος «Καλαμάτα». Με την ενέργεια του αυτή το Υπουργείο ανοίγει μακροπρόθεσμα το δρόμο για την απαξίωση του προϊόντος, με την παραπλάνηση των καταναλωτών σε σχέση με το ΠΟΠ Καλαμάτα. Κύριο μέλημα του Υπουργείου έπρεπε να είναι η προστασία του σπουδαίου αυτού εθνικού προϊόντος και των παραγωγών και όχι η πρόταξη οιουδήποτε άλλου συντεχνιακού συμφέροντος, το οποίο δύναται και να μην ταυτίζεται με προϊόντα ελληνικής παραγωγής.
Η αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, υπήρξε άμεση και ασφαλώς θα εκφραστεί και με συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο των δικονομικών και λοιπών μέσων, που παρέχει η Εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία, με στόχο την προστασία του προϊόντος και των παραγωγών, καθότι αυτό αποτελεί για εμάς μοναδική προτεραιότητα. Παράλληλα, σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε βέβαιοι πως θα κινηθούν οι παραγωγικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Μεσσηνίας. Καλούμε, επίσης, το Υπουργείο να επανεξετάσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος στις σωστές τους διαστάσεις και να αναθεωρήσει την απόφασή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages