ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Share This
Το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια εγγράφων παρεμβάσεων του Δημάρχου Καλαμάτας, αλλά και εγγράφων της Υπηρεσίας αυτής, απέστειλε εκ νέου έγγραφο προς το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο επισημαίνει τα εξής για το κτήριο πρώην Αλιφέρη (Αριστομένους και Κολοκοτρώνη): «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, έχομε την τιμή να αναφέρομε ότι κατά την 4η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, δεχθήκαμε τηλεφώνημα εκ μέρους υπαλλήλου της Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας, διά του οποίου μας ανήγγειλε ότι κατέρρευσε εξωτερικό δομικό στοιχείο εκ του διωρόφου κτηρίου».
Το Αυτοτελές Γραφείο τονίζει ότι το εν λόγω διώροφο «αποτελεί κεκηρυγμένο διατηρητέο μνημείο διά πράξεως του Υπουργείου Πολιτισμού, συνάμα όμως και επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίσμα, συμφώνως προς διαγνωστική πράξη της Διοικήσεως έτους 1998. Το εν λόγω υπέστη βλάβη αρχικώς μετά τους σεισμούς του έτους 1986, έκτοτε δε παραμένει έρμαιο του χρόνου. Η Υπηρεσία μας δι' υπαλλήλων της επισκέπτεται συχνά το εν λόγω ακίνητο, κυρίως προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα των εσωτερικών χώρων του διωρόφου διατηρητέου, υποψήφιοι αγοραστές.
Έχει διαπιστώσει ότι η κατάσταση του κτηρίου καθίσταται διαρκώς και χειρότερη, καθόσον καταρρέουν συνεχώς εσωτερικά δομικά στοιχεία. Τούτο καθιστά ακόμη και την επίσκεψη των εσωτερικών χώρων εγχείρημα επικίνδυνο. Το γεγονός όμως ότι το ΑΒΚ-637 (σ.σ. το κτήριο πρώην Αλιφέρη) κείται επί του πεζοδρόμου της οδού Αριστομένους, ο οποίος αποτελεί το πλέον εμπορικό σημείο της πόλεως με ιδιαιτέρως υψηλή επισκεψιμότητα, καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση πεζών προ του διατηρητέου – ετοιμορρόπου». Οι αποδέκτες παρακαλούνται για τη «λήψη προσηκόντων μέτρων προληπτικής προστασίας, έναντι κινδύνου καταρρεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages