Η Βικτόρια Χίσλοπ και το ηλιοβασίλεμα της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Βικτόρια Χίσλοπ και το ηλιοβασίλεμα της Καλαμάτας

Η Βικτόρια Χίσλοπ και το ηλιοβασίλεμα της Καλαμάτας

Share This
Της Μαρίας Νίκα
Με φόντο ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα από το λιμάνι της Καλαμάτας – εξώφυλλο του νέου της βιβλίου «Οι καρτ ποστάλ» – η Βικτόρια Χίσλοπ συνάντησε χθες βράδυ τους Καλαματιανούς αναγνώστες της. Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου και οι εκδόσεις «Διόπτρα», η συγγραφέας των best sellers και κυρίως του «Νησιού», που έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά από το Mega, μίλησε για τα βιβλία της, για τη σχέση της με την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ διάβασε στα ελληνικά και ένα απόσπασμα των «Καρτ ποστάλ», που αναφέρεται στην Καλαμάτα. Δίπλα της η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη της έδινε το έναυσμα με ερωτήσεις…
Το βιβλίο είναι ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, όπου η συγγραφέας ταξίδεψε παρέα με φωτογράφο. Κάποιο απόγευμα βρέθηκαν και στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ήταν φθινόπωρο και οι καφετέριες γεμάτες κόσμο. Στην προκυμαία ένας άνδρας περνούσε με το ποδήλατό του κι ένας πλανόδιος βιολιστής έπαιζε Μπαχ. Εκεί η Βικτόρια Χίσλοπ, όπως εξομολογήθηκε χθες, είδε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αμέσως ζήτησε από το φωτογράφο να το απαθανατίσει. Εκείνος το θεώρησε κάτι συνηθισμένο και απόρησε. Τότε η συγγραφέας του εξήγησε: «Αυτή η εικόνα ίσως να μην κάνει εντύπωση σε σένα, γιατί είσαι Έλληνας. Για μια Αγγλίδα όμως, όπως εγώ, είναι κάτι μαγευτικό».
Άγγλος είναι και ο ήρωας της συγκινητικής ιστορίας της. Φτάνει στην Καλαμάτα περιμένοντας την αγαπημένη του για να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Εκείνη όμως δεν έρχεται. Έτσι ξεκινά το ταξίδι μόνος και από κάθε πόλη που επισκέπτεται της στέλνει και μία καρτ ποστάλ. «Αυτό το μέρος είναι τόσο όμορφο, αλλά είναι τίποτα χωρίς εσένα…» της γράφει. «Όταν ένας ξένος βρεθεί μόνος στην Ελλάδα, η φιλοξενία που δέχεται από τους ντόπιους είναι κάτι μοναδικό. Εγώ την πρώτη φορά ήρθα με παρέα και δεν το κατάλαβα. Τις επόμενες φορές όμως, η φιλοξενία που ένιωσα ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει.
Όταν είσαι μόνος, οι Έλληνες είναι πιο φιλόξενοι, σου ανοίγονται περισσότερο, σε προσκαλούν στα σπίτια τους» παρατήρησε η Βικτόρια Χίσλοπ. Έτσι και ο Άντονι, ο ήρωας της ιστορίας. Δε μένει ποτέ μόνος στο ταξίδι. Η συγγραφέας μίλησε με μεγάλη συμπάθεια για τους Έλληνες που σήμερα τους βλέπει, όπως είπε, κουρασμένους να προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και με σεβασμό για την Ελλάδα, μια χώρα που έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες και αναταραχές στα χρόνια της νεότερης ιστορίας της. «Μια χώρα στην οποία κάθε 10-15 χρόνια κάτι συνέβαινε και ποτέ δεν ηρεμούσε». Παρ’ όλ’ αυτά, όπως πρόσθεσε, οι Έλληνες κατάφερναν να επιβιώνουν και να διατηρούν την αισιοδοξία τους, ίσως γιατί είχαν πάντα το στήριγμα της οικογένειας. Η Βικτόρια Χίσλοπ βρίσκεται πολύ συχνά στην Ελλάδα, όπου διατηρεί δύο σπίτια, ένα στην Κρήτη και ένα στην Αθήνα, στα Πατήσια. Αυτή τη φορά που ήρθε, ρώτησε το γιο της, 23 ετών, και την κόρη της, 26, τι θέλουν να τους φέρει όταν θα γυρίσει στο Λονδίνο. Και η κόρη της, όπως αποκάλυψε χθες, γελώντας, η συγγραφέας, της απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Karelias!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages