ΜΕ ΔΩΡΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΕΡΙΞΕ ΣΠΟΝΤΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΔΩΡΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΕΡΙΞΕ ΣΠΟΝΤΕΣ

ΜΕ ΔΩΡΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΕΡΙΞΕ ΣΠΟΝΤΕΣ

Share This
ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Με δώρα «φόρτωσε» τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στη σύσκεψη που έγινε στο νέο Δημαρχείο μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του πρώτου τμήματος της περιμετρικής οδού της πόλης. Του έδωσε ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του Παναγιώτη Λαμπρινίδη εμπνευσμένο από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας, την επιστολή της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, ένα βιβλίο για την Καλαμάτα και τοπικά προϊόντα. Ο υπουργός ευχαρίστησε βέβαια για τα δώρα, είπε όμως στο δήμαρχο ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία πρέπει να θυμηθούν το επαναστατικό παρελθόν τους και να ξεφύγουν από τη συντηρητική στροφή στην οποία έχουν εφησυχάσει εδώ και χρόνια…
Ο δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση, την οποία εκπροσώπησαν στο γραφείο του, εκτός από τον υπουργό Υποδομών, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, τόσο για την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού όσο όμως και για την χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων αλλά και για τη  χρηματοδότηση του μάστερ πλαν του λιμανιού.
Είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας για την περιμετρική ότι είναι «ένα έργο για τα οποίο δούλεψαν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, αυτό είναι αλήθεια, αλλά στα τελευταία δύο χρόνια επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και έτσι έγινε κατορθωτό να παραδοθεί το μεγάλο του τμήμα μέχρι την κάθοδο της Αγιάννας και σε μερικές μέρες να παραδοθεί ολοκληρωτικά. Εκφράζω τις ευχαριστίες της πόλης για το συγκεκριμένο γεγονός. Περνάμε δύσκολα ως λαός και τέτοια έργα μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι γίνονται και σπουδαία πράγματα σε αυτό το τόπο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Επιπλέον ο δήμαρχος ευχαρίστησε «γιατί υπήρξε ανταπόκριση και γίνεται ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό  έργο από τη Θουρία ως την Καλαμάτα, είχαμε σχεδόν πλημμύρες κάθε χρόνο. Το έργο θα συνεχιστεί από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα με νέα ένταξη νέου έργου και νέα χρηματοδότηση. Επίσης έχουμε το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα ώστε να κρατάμε τα νερά βόρεια και να μην κατεβαίνουν προς την πόλη. Έχουμε προβλήματα όπως κάθε ελληνική πόλη, αναπτυχθήκαμε εκτός σχεδίου, καταπατήσαμε ρέματα, κινηθήκαμε με  απληστία και επειδή από τη φύση δεν μπορούμε να παίρνουμε οικόπεδα έρχεται η κακοκαιρία και τα σαρώνει όλα. Ευχαριστώ για το γεγονός ότι προωθούνται γρήγορα οι διαδικασίες με το μάστερ πλαν του λιμανιού όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουμε ορθολογικά το λιμάνι σε μια πόλη που αναπτύσσεται μέσα στην  κρίση, που αισιοδοξεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και που συμβάλλουμε και εμείς ως τοπική κοινωνία και ως αυτοδιοίκηση να πάνε καλύτερα και δεν τα περιμένουμε όλα από την κυβέρνηση».
Από την πλευρά του ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ανήγγειλε ότι σε ένα μήνα περίπου θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Μορέας, του πρώτου αυτοκινητόδρομου με σύμβαση παραχώρησης. Σε αυτή την επίσκεψη ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για τρία νέα μεγάλα έργα, αντιπλημμυρικά, τα δύο στην Καλαμάτα και το ένα στη Μεσσήνη.
NIKAS-YPOURGOI-21-11-16.jpg
O δήμαρχος (δεξιά) με τους βουλευτές Πέτρο Κωνσταντινέα και Γιώτα Κοζομπόλη, τον γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και τους υπουργούς Χριστόφορο Βερναρδάκη, Αλέξη Χαρίτση και Χρήστο Σπίρτζη
Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Η έμφαση που δίνουμε είναι σε έργα που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος έχουν πραγματικά πάρα πολλές ευκαιρίες να βοηθήσουν τη χώρα, να αποκτήσουν παραγωγική δομή, να βγούμε από τη μιζέρια των υπηρεσιών και να περάσουμε στην εποχή της παραγωγής. Αρκεί να συμπληρωθούν οι κοινωνικές υποδομές και οι υποδομές που απαξιώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό και δίνεται έμφαση στην ωρίμανση του έργου του λιμανιού, στους οδικούς άξονες, στο σιδηρόδρομο που είχε σταματήσει, στην οδοποιία την τοπική μέσα στη Μεσσηνία, ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη θα υλοποιηθεί με ιεράρχηση, θα ληφθεί απόφαση  πολύ σύντομα αφού ολοκληρωθεί η μελέτη που θα παραδώσει ο παραχωρησιούχος. Πιστεύω μια μεγάλη οφειλή της πολιτείας συνολικά είναι να θωρακίσουμε με κοινωνικές υποδομές την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία. Τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να γίνουν. Οι χρόνιες παθογένειες υπάρχουν σε πολλές περιοχές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τις φτωχές γειτονιές της Καλαμάτας και των αστικών κέντρων να πλημμυρίζουν επειδή κάποιοι δεν ολοκλήρωσαν τον χωροταξικό σχεδιασμό και δεν  συμπλήρωσαν τις κοινωνικές υποδομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα χρηματοδοτηθούν άλλα τρία αντιπλημμυρικά έργα, δύο στην Καλαμάτα και ένα στη Μεσσήνη και οι υπόλοιπες εξαγγελίες των έργων  που σύντομα θα υλοποιηθούν θα γίνουν σε λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό που θα εγκαινιάσει τον πρώτο αυτοκινητόδρομο».
Η ΣΠΟΝΤΑ
Σε ό,τι αφορά τη σπόντα του υπουργού Υποδομών προς τον «γαλάζιο» δήμαρχο Καλαμάτας, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Μεσσηνία και γενικότερα η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που οι πολίτες της, ο κόσμος της, ο πολιτισμός της είναι διαχρονικά προοδευτικός και επομένως πρέπει να επιστρέψει σε αυτή την προοδευτική τοποθέτηση. Ευχαριστώ το δήμαρχο για τα δώρα και να θυμίσω ότι στη Μεσσηνία είχε γίνει πριν το ‘21 και άλλη επανάσταση –«πολλές, είμαστε των επαναστάσεων» παρενέβη ο δήμαρχος- και πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτή την επαναστατική πορεία γιατί αρκετά χρόνια τώρα έχει εφησυχάσει σε συντηρητικές στροφές».
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ζητώντας του μάλιστα και συγνώμη για το γεγονός ότι του «φορτώνεται» συνεχώς για διάφορα προβλήματα και εκείνος παρά τις μεγάλες ευθύνες που έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης, όπως τόνισε. Επιπλέον ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε για τη συνεργασία που έχουν τον γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, ενώ αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο επίσης ευχαρίστησε και για τον οποίο είπε ότι κατάγεται από την Καλαμάτα.
Στ.Μαρτίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages