ΚΚΕ Μεσσηνίας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Share This
Πρόκληση χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τη λειτουργία των νέων διοδίων στον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας και τις αυξήσεις των διοδίων όλου του νομού, τονίζοντας ότι πρέπει να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους της, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τα διόδια αλλά τα αυξάνει και προσθέτει και νέα!
Είναι πρόκληση η λειτουργία των νέων διοδίων στον περιμετρικό της Καλαμάτας και οι αυξήσεις στα διόδια όλου του Νομού.
Οι δρόμοι αυτοί έχουν φτιαχτεί με χρήματα είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από πακέτα της ΕΕ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι λεφτά του ελληνικού λαού, τα οποία δίνονται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους! Αυτοί είναι οι μόνοι κερδισμένοι καθώς εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν κέρδη.
Οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να χρυσοπληρώνουν διπλούς και τρίδιπλους τους αυτοκινητόδρομους, όσο αυτοί παραχωρούνται στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όταν για την πραγματοποίηση ενός έργου, μπαίνει το κέρδος στη μέση, τότε αντικειμενικά και το κόστος μεγαλώνει (φόροι, διόδια κλπ) και η ποιότητα κατασκευής πέφτει (ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μεν ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, αλλά με μια βροχή έχει προβλήματα, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και στην Καλαμάτα, αλλά και στη Μεγαλόπολη).
Ευθύνες έχουν όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, που ζητάνε από την κυβέρνηση να φτιάξει και άλλους αυτοκινητόδρομους με την ίδια συνταγή – τον ίδιο τρόπο: παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να ακριβοπληρώνει ο λαός.
Είναι χαρακτηριστική η αρθρογραφία στον τοπικό τύπο που πρωτοστατούν στελέχη της ΝΔ, ο κ. Πετράκος της ΛΑΕ (που υποτίθεται εναντιώνεται στα διόδια) και διάφοροι άλλοι δημοσιογράφοι.
Ο λαός πρέπει να πει όχι και στα διάφορα “εναλλακτικά” σχέδια, που προτείνει η ΛΑΕ και άλλοι, για “επιβολή αναλογικών διοδίων”. Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε! (Μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ που αργεί να το κάνει!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages