ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ..ΜΕΤΑ ΤΝ "ΡΟΥΚΕΤΑ" ΤΟΥ ΣΤΕ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ..ΜΕΤΑ ΤΝ "ΡΟΥΚΕΤΑ" ΤΟΥ ΣΤΕ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ..ΜΕΤΑ ΤΝ "ΡΟΥΚΕΤΑ" ΤΟΥ ΣΤΕ

Share This
Η απόφαση του ΣτΕ που αφορά σε συγκεκριμένες όμως περιοχές φαίνεται ότι δρομολογεί άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και φέρνει πιθανότατα πιο νωρίς τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχει απόκλιση μεταξύ σημερινής αντικειμενικής αξίας και εμπορικής αξίας των ακινήτων.
Με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναπροσαρμόσει τις τιμές σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέο Βουτζά και Δελφούς.
Για τις υπόλοιπες περιοχές το υπουργείο Οικονομικών δεν δεσμεύεται από την απόφαση του ΣτΕ και κάπου εδώ ξεκινάει ένα αλαλούμ. Καθώς είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις προσφυγών πολιτών απ' όλη της επικράτεια υπάρχει κίνδυνος και νέες αποφάσεις του ΣτΕ να μπλοκάρουν όλο το σύστημα του ΕΝΦΙΑ και κάπως έτσι φαίνεται ότι δρομολογούνται εξελίξεις.

Βάσει μνημονιακής υποχρέωσης του Κράτος οφείλει να δημιουργήσει νέο σύστημα υπολογισμού των αξιών με βάση τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Η διαδικασία αυτή πάει από αναβολή σε αναβολή και μαζί καθυστερεί η όποια φοροελάφρυνση των πολιτών που πληρώνουν φόρο με βάση αντικειμενικές που έχουν εξανεμιστεί λόγω κρίσεις.
Έτσι για να μπορέσει και το κράτος να εισπράξει τα προβλεπόμενα έσοδα χωρίς να υπάρξει μπλοκάρισμα στη διαδικασία με ανυπολόγιστες συνέπειες για έσοδα καθώς θα δημιουργηθεί τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι ως το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα έχει δημιουργηθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα υπολογισμού των αξιών των ακινήτων.
Το δεύτερο εξάμηνο ωστόσο του χρόνου είναι οριακό ως προς τον ΕΝΦΙΑ και έτσι το πλέον πιθανό είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύς των νέων τιμών από 1/1/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages