ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Share This
Άτυπο εισοδηματικό κριτήριο βρήκαν να κόψουν απ' το τσεκΈνα άτυπο εισοδηµατικό κριτήριο φαίνεται ότι εφηύραν στον αρµόδιο οργανισµό των πληρωµών (ΟΠΕΚΕΠΕ), ώστε να
αφήσουν στην… απέξω της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2016, µια µερίδα µεγαλο-αγροτών, κατά βάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Αgrenda.
Πληροφορίες από πύλες ενεργοποίησης του ΟΣ∆Ε λένε ότι η στάση πληρωµών αφορά και περιπτώσεις γεωργών, µε πολλές δραστηριότητες και εισοδήµατα από διαφορετικές πηγές.Πληροφορίες από πύλες ενεργοποίησης του ΟΣ∆Ε λένε ότι η στάση πληρωµών αφορά και περιπτώσεις γεωργών, µε πολλές δραστηριότητες και εισοδήµατα από διαφορετικές πηγές.
Οι πληροφορίες, από αρκετές πύλες ενεργοποίησης δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης θέλουν αρκετούς από τους παραγωγούς που κόπηκαν και δεν πήραν τελικά ούτε σεντ στην πρόσφατη µεγάλη πληρωµή της 27 Οκτωβρίου και των επόµενων ηµερών, να είναι ως επί το πλείστον, δικαιούχοι µεγάλων ποσών παραδοσιακά και επαγγελµατίες  µε πορεία ετών στο χώρο.
Κατά άλλες πληροφορίες, επίσης, από πύλες ενεργοποίησης του ΟΣ∆Ε, η στάση πληρωµών αφορά περιπτώσεις γεωργών, µε πολλές δραστηριότητες και εισοδήµατα από διαφορετικές πηγές (π.χ. ιδιοκτήτες µικρών αγροτουριστικών µονάδων, κατόχους φωτοβολταϊκών πάρκων κ.λπ.), αλλά και καθαρά αγροτικές δραστηριότητες.
Η επίσηµη δικαιολογία από τον οργανισµό των πληρωµών πάντως και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τους «κοµµένους», µόνο διαφωτιστική δεν ήταν για όσους έµειναν εκτός και τους λόγους που επέβαλαν την συγκεκριµένη εξέλιξη.
Μάλιστα το «τσουβάλιασµά» τους από τον Οργανισµό στη µερίδα των «ενεργών», πλην όµως, αποχαρακτηρισµένων γεωργών, δηµιουργεί εύλογα ερωτηµατικά για τον τρόπο και τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η πληρωµή  της προκαταβολής του τσεκ, µε σκοπό όπως εικάζεται να εξοικονοµηθούν χρήµατα και οι αποπληρωµές των συγκεκριµένων, να πάνε πίσω χρονικά.
∆εν έχουν να καλλιεργήσουν
Να σηµειωθεί πως σύµφωνα µε επίσηµη παραδοχή του οργανισµού των πληρωµών, οι απλήρωτοι αγρότες αυτή τη φορά ανήλθαν σε 76.456 άτοµα.
Η συντριπτική πλειοψηφία (65.203), αφορά δικαιούχους ποσών κάτω των 250 ευρώ συνολικά, ωστόσο µεγαλύτερο «αγκάθι», όπως έγραψε η Agrenda, από την πρώτη στιγµή, αποτελεί ο αποχαρακτηρισµός 1.569 «ενεργών» γεωργών, αλλά και οι περιπτώσεις 1.708 κοµµένων λόγω µη ταυτοποίησης των στοιχείων τους µε το TAXIS.
Τα παράπονα και οι γκρίνιες πάντως στην ελληνική περιφέρεια µαίνονται από την συγκεκριµένη κατηγορία αγροτών, που δεν µπορούν σε καµιά περίπτωση να προχωρήσουν την καλλιέργεια, ελλείψει κεφαλαίων κίνησης, δεδοµένης όπως λένε και της αδυναµίας τους να πάρουν καλλιεργητικά δάνεια από τις τράπεζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages