Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου με την Καλαμάτα και το ΤΕΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου με την Καλαμάτα και το ΤΕΙ

Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου με την Καλαμάτα και το ΤΕΙ

Share This
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου, είναι αυτό στο οποίο, από όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, να αναθέσει τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς και Ελαιολάδου, που τιμάται σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για το ίδρυμα και ολόκληρο το νομό, με το Εργαστήριο που πρωτοπορεί να λαμβάνει την καλύτερη… πιστοποίηση αναγνώριση του έργου και του ρόλου του. Την ικανοποίησή του, δηλώνοντας υπερήφανος, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Βελισσαρίου. «Ως ΤΕΙ Πελοποννήσου έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική καμπάνια εξωστρέφειας και έχουμε δημιουργήσει πολλά εργαστήρια, τα οποία δημοσιεύονται σε ΦΕΚ και έχουν σαν αντικείμενο τη συνεργασία και την παροχή γνώσεων και υπηρεσιών σε επίπεδο συμβουλευτικής στην κοινωνία γενικότερα», ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου, ο οποίος στάθηκε ειδικά στο Εργαστήριο Ελαιολάδου και την αναγνώρισή του σε διεθνές επίπεδο. «Αυτήν την πολιτική, την έχουμε υιοθετήσει και την υπηρετούμε συστηματικά, ώστε το ΤΕΙ Πελοποννήσου να μπορέσει να συνεισφέρει στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Περιφέρειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.
Ένα από πρώτα εργαστήρια που δημιουργήθηκαν, είναι το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου, το οποίο έχει επιδείξει πολύ σημαντική δραστηριότητα και κατάφερε πάρα πολύ σύντομα, να πιστοποιηθεί μέσα στα πλαίσια τα ελληνικά και τα διεθνή. Απόδειξη του διεθνούς βεληνεκούς του εργαστηρίου, είναι το γεγονός ότι από τον Διεθνή Οργανισμό Ελαιολάδου και Ελιάς, καθιερώθηκε η 23η να γιορτάζεται ως παγκόσμια ήμερα ελαιολάδου κα ελιάς και αυτή να εορτάζεται σε όλες τις χώρες. Για φέτος επελέγη ως κεντρικό σημείο αυτού του εορτασμού το εργαστήριο μας απ’ όλους τους οργανισμούς της χώρας», ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου ο οποίος επεσήμανε ότι τη διοργάνωση την κέρδισε με την αξία του, «γιατί οι όροι ήταν ισότιμης ανταγωνιστικότητας και ο δικός μας κρίθηκε ο καλύτερος στη χώρα». Στα όσα προγραμματίζονται στο πλαίσιο του εορτασμού, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βασίλης Δημόπουλος. «Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και στο Ίδρυμα και στην κοινωνία και κινούμαστε σε τρεις άξονες, στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος ο οποίος μίλησε για τα επιτεύγματα του εργαστηρίου για το οποίο εργάζονται εθελοντικά, 12 άτομα. «Καταφέραμε κάτι περισσότερο από αυτό που ζητούσε η κοινωνία, να βγουν δηλαδή τα πανεπιστήμια σ’ αυτην, εμείς πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα, φέραμε την κοινωνία μέσα στο Ίδρυμα, ανθρώπους από την παραγωγή, τους οποίους μέσα από μια διαδικασία εκπαίδευσης, καταφέραμε να… εντάξουμε και να δουλεύουμε όλοι μαζί εδώ. Νιώθουμε υπερήφανοι που επιλεγήκαμε εμείς» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν αύριο και την Παρασκευή.
«Αύριο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την ομάδα γευσιγνωσίας της Γερμανίας, θα ανταλλάξουμε απόψεις κα εμπειρίες για τη στήριξη του προϊόντος. Θα συνεδριάσουμε από κοινού, μαζί με τη συμμετοχή της αντίστοιχης ομάδας του υπουργείου, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Ίδρυμα, για τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά της κορωνέικης ποικιλίας», τόνισε ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου, ο οποίος μίλησε και για ένα πραγματικά ξεχωριστό πρόγραμμα που προωθείται. «Στο πλαίσιο αυτών των αξόνων, όπως έχουν καθοριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα που αφορά σε ένα κουτί που θα ετοιμάσουμε και θα περιέχει δείγματα από 4 ποικιλίες με διαφορετική γευσιγνωστική δομή, που θα δοθούν σε 200 σεφ διεθνούς αναγνώρισης. Αυτοί, αφού τα συνδυάσουν με διάφορα υλικά και τα γνωρίσουν, θα δουν πως μπορούν να τα εισάγουν στη γαστρονομία», εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος όπως είπε θα στείλει και κακά δείγματα, όπως μούργα, προκείμενου να ξέρουν οι σεφ τη διαφορά, από την πλευρά της η Ιωάννη Μηλιώνη αναφέρθηκε στα όσα επισημαίνει για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages