14η Νοεμβρίου – «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

14η Νοεμβρίου – «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη»

14η Νοεμβρίου – «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη»

Share This
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μία  μεταβολική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία, δηλαδή μη φυσιολογική αύξηση  των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
 Πλήττει άνδρες και γυναίκες και αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών σε διάφορα όργανα, όπως οι  οφθαλμοί, το καρδιαγγειακό σύστημα και οι νεφροί.
Έχει υπολογιστεί ότι το 2016, περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι δίνουν μάχη με το Σακχαρώδη Διαβήτη παγκοσμίως, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς με το πέρας των χρόνων.
Η νόσος του Σακχαρώδους Διαβήτη εμφανίζει παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας, όπως είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος και η έλλειψη άσκησης.
Εάν διαγνωστεί εγκαίρως, οι αρνητικές του συνέπειες μπορούν να προληφθούν, με συχνό έλεγχο της γλυκόζης, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Με αφορμή την ημέρα της 14ης Νοεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία”  και τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου  Μεσσηνίας δράση , με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη.
Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει αναλυτικότερα τα  εξής: 


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages