12 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

12 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

12 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

Share This
Στο Facebook μπαίνετε όλοι αλλά μάλλον αυτές τις λειτουργίες δεν τις έχετε ανακαλύψει. Θα σας βοηθήσουν πολύ. Εμείς θα αναφέρουμε κάποιες από αυτές.
1. Να φαίνεσαι offline σε ορισμένους φίλους Δεν χρειάζεται να φαίνεσαι online στο chat σε όλους τους φίλους για να μην σε ενοχλούν. Άνοιξε το chat και πήγαινε στο εικονίδιο γρανάζι “Επιλογές” δίπλα στην αναζήτηση. Μετά πήγαινε στο “Σύνθετες Ρυθμίσεις” και επέλεξε τους φίλους που δεν θέλεις να εμφανίζονται στο Chat ή πιο κάτω αντίστροφα, αυτούς που θέλεις να εμφανίζονται.
2. Ρύθμισε πως φαίνονται οι φωτογραφίες σου στο timeline
Όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία, ενδεχομένως να μην φαίνεται όπως θέλεις στο wall σου επειδή το wall είναι στενό και η φωτογραφία φαρδιά. Ή επειδή κροπάρει άγαρμπα. Μπορείς να ρυθμίσεις πως θα φαίνεται η φωτογραφία. Αφού ανεβάσεις τη φωτογραφία, πήγαινε πάνω δεξιά στο βελάκι και θα εμφανιστεί ένα μολύβι κι ένα αστέρι. Πάτα το μολύβι και στη συνέχεια την επιλογή Αλλάξτε θέση τη φωτογραφία. Μετά πας πάνω στη φωτογραφία και την κουνάς κεντράροντάς την σωστά. Όταν τελειώσεις πατάς “Αποθήκευση”.
3. Σβήσε τις ειδοποιήσεις από άσχετες εφαρμογές Πήγαινε πάνω δεξιά στο κάτω βελάκι δίπλα από το όνομά σου και πάτα “Ρυθμίσεις Λογαριασμού”. Μετά από το αριστερό μενού επέλεξε το “Εφαρμογές”. Εκεί θα δεις τις εφαρμογές που εμφανίζουν ειδοποιήσεις και μπορείς να ρυθμίσεις ποιες θέλεις να βλέπεις και ποιες όχι. Αν ένας φίλος σου σε βομβαρδίζει με notifications από μια εφαρμογή, απλά απενεργοποίησε την εφαρμογή και τέλειωσες.
4. Ανέβασε φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση Καμιά φορά μια φωτογραφία είναι τόσο τέλεια που θέλεις να τη μοιραστείς με τους φίλους και να τους δώσεις την ευκαιρία να τη δουν μεγάλη, πολύ μεγάλη. Για να γίνει αυτό, αρκεί να κάνεις τικ στην επιλογή “Υψηλή Ποιότητα”. Αυτό θα γίνει μόνο αν ανεβάσεις φωτογραφία μέσα από τα άλμπουμ και όχι στο Wall.
5. Δες πως βλέπουν το προφίλ σου οι φίλοι σου Μπορείς να δεις πως βλέπουν οι φίλοι σου το προφίλ σου. Αρκεί να μπεις στη σελίδα του προφίλ σου και να πατήσεις το βελάκι που βρίσκεται κάτω από το cover photo (φωτογραφία εξωφύλλου). Υπάρχει η επιλογή “Προβολή Ως”. Απλά επιλέγεις το όνομα του φίλου σου και βλέπεις πως βλέπει το προφίλ σου.
6. Κατέβασε όσα έχεις γράψει στο Facebook Αν θέλεις να δεις όσα έχεις δημοσιεύσει κατά καιρούς στο Facebook, τότε μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα δεις. Πήγαινε πάνω δεξιά στο κάτω βελάκι δίπλα από το όνομά σου και πάτα “Ρυθμίσεις Λογαριασμού”. Στη δεξιά στήλη εμφανίζεται το link “Κατεβάστε ένα αντίγραφο”, το πατάς, μετά πατάς “Έναρξη Αρχειοθέτησης”, περιμένεις να μαζέψει το Facebook το αρχείο και η δουλειά έγινε.
7. Προώθησε τις συζητήσεις στο Facebook 
Θες να πεις κάτι σε πολλούς; Δεν χρειάζεται να το γράψεις χίλιες φορές. Απλά προώθησε ένα μήνυμα. Πάτα πάνω στο βελάκι των μηνυμάτων δίπλα στο λογότυπο του Facebook (πάνω πάνω) και στη συνέχεια μπες στη συζήτηση που θέλεις να προωθήσεις. Μετά από το μενού “Επιλογές” μπορείς να επιλέξεις το “Προώθηση”. Στη συνέχεια επιλέγεις τα μηνύματα που θέλεις να προωθήσεις, πατάς προώθηση και σου ανοίγει ένα νέο μήνυμα όπου γράφεις τους παραλήπτες και ένα συμπληρωματικό μήνυμα.
8. Σβήσε το chat σε πραγματικό χρόνο
Δεν θέλεις να σε ενοχλούν με chat αλλά να δέχεσαι τα μηνύματα στο inbox σου; Πάτα το γρανάζι δίπλα από την αναζήτηση στο chat και επέλεξε το “Απενεργοποίηστε τη Συνομιλία”. Τώρα όλα τα μηνύματα που σου στέλνουν θα πηγαίνουν απευθείας στο Inbox.
  9. Προγραμμάτισε post στο Facebook
Αυτό δεν γίνεται μέσω Facebook, πρέπει να βρεις μια εξωτερική υπηρεσία, να συνδέσεις το λογαριασμό σου και να τη χρησιμοποιήσεις ώστε να ανεβάζεις ετεροχρονισμένα posts στο Facebook. Μια τέτοια υπηρεσία είναι το Sendible αλλά και το Hootsuite.
10. Ενημέρωσε το Facebook μέσα από το Twitter Αν δεν θέλεις να ενημερώνεις 2 social networks αλλά μόνο το Twitter τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή του Twitter για το Facebook. Αυτή, κάθε φορά που κάνεις ένα tweet, θα ενημερώνει και το Facebook λογαριασμό σου. Βέβαια θα ενημερώνει και τα retweets και τα replys οπότε πρέπει να προσέξεις τι δημοσιεύεις στο Twitter.
11. Ρύθμισε αν θα εμφανίζονται οι φίλοι σου στους άλλους Μπες στο προφίλ σου και πάτα πάνω στους φίλους σου. Στο πάνω μέρος της σελίδας πάτα “Επεξεργασία” και στο μενουδάκι που θα ανοίξει πάτα πάνω στο βελάκι και μετά επέλεξε φίλοι (αν τους φίλους σου θέλεις να τους βλέπουν μόνο οι φίλοι σου), μόνο εγώ (αν δεν θέλεις κανείς να βλέπει τους φίλους σου), προσαρμογή (για να κάνεις επιλογή ποιοι θα τους βλέπουν και Δημόσια (αν θες να φαίνονται σε όλους). Βέβαια οι κοινοί φίλοι δεν θα κρυφτούν από όσους επισκέπτονται το προφίλ σας καθώς το Facebook δεν το επιτρέπει αυτό.
12. Πως να μην σου στέλνουν αιτήματα φιλίας και μηνύματα οι άσχετοι Μπαίνεις στο λογαριασμό σου και πας στο προφίλ σου. Εκεί πάνω δεξιά υπάρχει μια κλειδαριά, την πατάς κι ανοίγει ένα μενού. Πατάς πάνω στο Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου και ρυθμίζεις από ποιον θα δέχεσαι μηνύματα και ποιοι θα μπορούν να σου στέλνουν αιτήματα φιλίας. Αν θες να μην σε πολυενοχλούν, βάζεις Αυστηρό φιλτράρισμα και αιτήματα φιλίας μόνο από φίλους φίλων.
Από το www.freegr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages