ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Share This
Τα μείζον θέμα των εργασιακών μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το απόγευμα της Κυριακής, με τον κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει τα όπλα για την επιστροφή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.
 «Ακριβώς, επειδή οι ευρωπαίοι εταίροι μας αντιλαμβάνονται το θέμα και ξέρουν και ποιο είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ήδη έχουμε εισπράξει σημαντική υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών. Περαιτέρω, η Έκθεση των Ανεξάρτητων Ειδικών είναι πολύ κοντά στις θέσεις μας και υπάρχει και η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων, που αποδεικνύει ότι ακόμα και οι εργοδότες στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ομαδικές απολύσεις ούτε για το λοκ-άουτ, που είναι στην ατζέντα των ακραίων 'παικτών' της διαπραγμάτευσης» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Παράλληλα, θεωρεί ότι εν τέλει θα επιτευχθεί η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης και η επιστροφή των ατομικών και των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μία εύκολη διαπραγμάτευση, ακριβώς επειδή υπάρχουν οι ακραίες απόψεις».
 «Είναι μία διαπραγμάτευση η οποία, χωρίς να είναι εύκολη, θεωρώ ότι στο τέλος θα βελτιώσει σημαντικά την υφιστάμενη κατάσταση, που είναι μία εργασιακή ζούγκλα» σχολιάζει ο κ. Κατρούγκαλος. Όπως διευκρινίζει, η συνάντηση της Κυριακής θα θέσει τις βάσεις της διαπραγμάτευσης και στα τρία θέματα (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος). Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η πρώτη βάση, στην οποία εκτιμά ότι θα υπάρχει μία προφανή συμφωνία, είναι η ανάγκη να τηρηθεί η νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages