ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ

Share This
Κάτι… μυρίζει στην υπόθεση σκουπίδια στο δήμο της Καλαμάτας. Και πέρα από αυτά που… κρύβονται κάτω από το χαλι (στην διακριτική ευχέρειά σας που θα μπει ο τόνος στη λέξη αυτή) της διαδικασίας αποκατάστασης της χωματερής στη Μαραθόλακκα, διαμορφώνεται ένα άλλο ιδιότυπο σκηνικό από τους υπευθύνους της διαχείρισης.
Στα μέσα Ιουνίου ο δήμος Καλαμάτας εκφράζει την πρόθεσή του και τρέχει τις διαδικασίες για ηλεκτρονικό διαγωνισμό όσον αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 4.959.360€. Η Οικονομική Επιτροπή, όμως, επικυρώνει, όπως ακολούθως και το Δ.Σ., την ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού, κάτι που εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, γιατί το… παιχνίδι άρχισε να «χοντραίνει» με πολύ γνωστές εταιρείες να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να αναλάβουν την εργολαβία. Να σημειωθεί πως λίγο πριν από την τελική κατάθεση των προσφορών που ήταν η 28η Ιουνίου, είχαν σπεύσει 6 εταιρείες – για πρώτη φορά τέτοιο ενδιαφέρον – να δηλώσουν την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος. Μια εργολαβία η οποία θα είχε… ψωμί, αφού η διάθεση του κ. Νίκα τότε δεν είχε ακόμη κάνει μεταβολή προς το ΣΔΙΤ, αλλά έδειχνε πως οι δήμοι μπορούν να κάνουν από μόνοι τους διαχείριση – και τα υπόλοιπα γνωστά – με τα σκουπίδια της Καλαμάτας (φυσικά) να αποτελούν «φιλέτο» σε τέτοιες οικονομικά δύσκολες εποχές, αλλά και ρυθμιστικό παράγοντα ως προς τις επιδιώξεις άλλων σχημάτων (για το ΣΔΙΤ) στην Πελοπόννησο (με ότι αυτό συνεπάγεται για το νέο σκηνικό με εργολαβίες στους δήμους που θα μπορούσε να διαμορφωθεί και το κόστος).
Έτσι, με κίνδυνο – όπως αποφάνθηκαν(!) – να μπλοκάρει ο διαγωνισμός σε μια σειρά από ενστάσεις και να κρατήσει… χρόνια, αυτός μπήκε στο συρτάρι. Τι όμως διαπιστώνει κανείς εξετάζοντας τα στοιχεία; Πως το κριτήριο δεν ήταν η χαμηλότερη τιμή, αλλά ο ανάδοχος θα έβγαινε μέσα από αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της προσφοράς – και επαναλαμβάνουμε – όχι την χαμηλότερη τιμή, για την οποία ο δήμος σήκωνε την… παντιέρα της «επανάστασης» γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή, όποιον έκρινε η επιτροπή ως κατάλληλο – μια επιτροπή που τα ίδια τα μέλη της ομολόγησαν πως δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία για να το πράξουν αυτό – θα τον αναδείκνυε «υπερθεματιστή». Με τι άραγε κριτήρια, αφού δεν υπήρχε εμπειρία; Και με το τίμημα… φλου; Φοβούμενοι τις εξελίξεις, καθώς οι ενστάσεις έρχονταν, έκαναν λοιπόν πίσω. Ποιος όμως κατέθεσε την ένσταση και αυτή έγινε αποδεκτή από την υπηρεσία; Η γνωστή εταιρεία «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα, που τελευταία έχει απασχολήσει έντονα και με διάφορες διαστάσεις την επικαιρότητα. Ο κ. Καλογρίτσας, λοιπόν, θέλησε να κάνει και το πέρασμά του στον «χρυσοφόρο» χώρο των σκουπιδιών – και το επιδίωξε τα τελευταία χρόνια με μεγάλα projects– και βρήκε στην Πελοπόννησο το «πάτημα» μέσω του διαγωνισμού του δήμου Καλαμάτας, για τον οποίο με βάση τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί, έστειλε το… προμήνυμα μέσω της ένστασης. Ο διαγωνισμός τώρα επανέρχεται στο επίκεντρο ξανά με αλλαγμένους όρους και ξαφνικά το «κόψιμο» του δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας είναι η τιμή.
Ξαφνικά ξέχασαν και τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές – εκεί όπου επιχείρησαν να το «παίξουν» κριτές - και άλλα πολλά, αφού εν τω μεταξύ έχει υπάρξει και η πλήρης στροφή του κ. Νίκα προς το ΣΔΙΤ και μέλλον για την τοπική διαχείριση των πολλών εκατομμύριων ευρώ, δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμα, όπως φαίνεται. Στην συνεδρίαση της Πέμπτης στην Οικονομική Επιτροπή τα μέλη της θα αποφανθούν για την κατάρτιση των όρων και την σύνταξη της διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
Από το Best TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages