NEA ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

NEA ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ.

NEA ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ.

Share This
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ναυπλίου και Κορίνθου, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και στη διακίνηση ναρκωτικών.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν από χθες (19.9.2016), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα οκτώ (8) αλλοδαποί, έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 58 ετών, 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας καθώς και τρεις (3) ημεδαποί (41χρονος, 44χρονος και 41χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, καθώς και άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση. Για την εξάρθρωση προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, με αποτέλεσμα να διακριβωθεί η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι , τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Ιουλίου του έτους 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, τη παράνομη διακίνηση μεταναστών και τη διακίνηση ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης). Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages