ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Share This
Στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου βρίσκεται ηΜεσσηνία, μία από τις περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορία και αξεπέραστες φυσικές ομορφιές. 

Κέντρο και πρωτεύουσα είναι η Καλαμάτα, η παραλιακή πόλη στο κέντρο του Μεσσηνιακού κόλπου με την πανέμορφη παλιά πόλη και τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα του 19ου αιώνα που στολίζουν τους δρόμους της.  
Η παραλία της Καλαμάτας είναι από τις πιο όμορφες αστικές παραλίες της Ελλάδας, ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ χορού που γίνεται στην πόλη είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο.
Η Μεσσηνιακή Μάνη με τα επιβλητικά πυργόσπιτα είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο, χτισμένη στη σκιά του όρους Ταΰγετος, από τα ψηλότερα της Ελλάδας.
Η πανέμορφη Καρδαμύλη, τα υπόλοιπα μικρά χωριά, χτισμένα μέσα στο πράσινο, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.
Προχωρώντας στην περιοχή της Μεσσήνης, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστείτε από τον ανυπέρβλητο αρχαιολογικό της χώρο, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους σε όλη την Ελλάδα. Η αρχαία Μεσσήνη ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη που περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα ερείπια έχει την ευκαιρία να πάρει μια ιδέα της ζωής χιλιάδων χρόνων πριν.
Ακόμα η Πύλος, με το αρχαίο ανάκτορο του Νέστορα, η Κορώνη και η Μεθώνη με τα κάστρα τους, το Ναυαρίνο της ιστορικής ναυμαχίας.
Μοναδικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα, περιμένουν τους περιηγητές, όπως το Πολυλίμνιο, μια άγνωστη και ανεξερεύνητη όαση με τρεχούμενα νερά, η Βοϊδοκοιλιά, η Γιάλοβα, οι πανέμορφες παραλίες στο Μεσσηνιακό Κόλπο, τα ιστορικά μοναστήρια, τα σύγχρονα αξιοθέατα.

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση – το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages