ME ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ME ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ME ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Share This
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται όσοι μένουν άνεργοι, καθώς η επιστροφή τους στην αγορά εργασίας- για το ύψος των αποδοχών ούτε λόγος- μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Τα στοιχεία έρευνας της Eurostat είναι αποκαλυπτικά, καθώς αποδεικνύουν ότι όντως η ανεργία έχει αποκτήσει δομικά χαρακτηριστικά κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η περιβόητη κινητικότητα όχι μόνο δεν υφίσταται αλλά αντιθέτως οι άνεργοι γίνονται μακροχρόνια άνεργοι ή ακόμα και οικονομικά ανενεργοί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους κοινωνικούς δείκτες αλλά και την ευρωστία των ασφαλιστικών Ταμείων.
Την ώρα, λοιπόν, που στην Ευρωζώνη το 15,4% των ανέργων του τετάρτου τριμήνου του 2015 κατάφερε να βρει δουλειά στους πρώτους μήνες του 2016, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 4,3%, όντας το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη τη Ζώνη του Ευρώ! Ακόμα και στην Ισπανία της επίσης εκρηκτικής ανεργίας, οι άνεργοι που επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας έφτασαν στο 16,1%- πάνω δηλαδή από το μέσο όρο της Ευρωζώνης- ενώ ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό στην Πορτογαλία (20,2%). Σύμφωνα με μελέτη του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να παλεύει με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις επόμενες δεκαετίες, με δεδομένο ότι τα δομικά της χαρακτηριστικά αγγίζουν, πλέον, το 20%.
Οι τεχνοκράτες του Ταμείου υπολογίζουν ότι ως το 2022 η ανεργία θα βρίσκεται περίπου στο 18%, για να υποχωρήσει στο 12% σε 24 χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2040! Όσο, δε, για την προοπτική μονοψήφιου ποσοστού ανεργίας, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 6% είναι εφικτό υπό προϋποθέσεις το μακρινό 2060.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages