ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Οι αριθμοί πολλές φορές χρησιμοποιούνται για να… κρύψουν την αλήθεια, όμως, κάποιες άλλες δείχνουν άθελά τους την σκληρή πραγματικότητα.
Η πολυδιαφημισμένη οικονομική διαχείριση του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με το ταμείο μάλλον αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα καταδεικνύουν ότι ο «κόφτης» στον προϋπολογισμό είναι προ των πυλών, εάν δεν γίνει το απαραίτητο… συμμάζωμα. Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες και καταγράφεται η μεγάλη υστέρηση εσόδων είναι οι παλιές οφειλές και τα ανταποδοτικά τέλη που παρουσιάζουν μια χαρακτηριστική δυσκολία συγκέντρωσης. «Διαβάζοντας» κανείς τα όσα πρόκειται να προσεγγιστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διαπιστώνει από τα όσα περιγράφονται στην έκθεση ελέγχου, πως η «μαγική εικόνα» Νίκα για πλεονάσματα δεν συνάδει με τα όσα αποτυπώνονται στο… ταμείο.
Οι δείκτες δεν επιτρέπουν την αισιοδοξία με βάση και την υφιστάμενη πίεση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – την στιγμή που το… κυνηγητό ξεκίνησε από την δημοτική αρχή (αρχικά) για τα τραπεζοκαθίσματα. Στα ανταποδοτικά τέλη υπάρχει ο… εκτροχιασμός του 21%, με το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να πέφτει… έξω σε μια σειρά από στόχους και σε κατηγορίες, με χαρακτηριστικό πως οι πληρωμές του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς υπολείπονται των προβλέψεων κατά 4.515.144,77 ευρώ!!! Κατά τα άλλα στο δήμο Καλαμάτας τους... έφαγε η πολύ διαφήμιση στο πλεόνασμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages