ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Share This
Στο προσφυγικό αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία Δημήτρης Κουκούτσης. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής: "Ο υπουργός κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ εν μέσω θέρους προέβη στις παρακάτω δηλώσεις…<<το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι ότι δεν μπορεί η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της να εξακολουθούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτό. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων στη Σάμο όλοι οι δήμοι της, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά. Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά πως με αυτή την επίδειξη ανθρωπιστικού αποθέματος που δείξαμε ως ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα, ας μην επηρεαζόμαστε από τη μιζέρια κάποιων λίγων.
Αυτή η συμπεριφορά του ελληνικού λαού δεν πάει χαμένη, ούτε για τώρα ούτε για το μέλλον ούτε και για ζητήματα για την ασφάλεια που θέλει να νιώθει κάθε χώρα. Και ο νοών νοείτω>>.Εδω ο υπουργός μας λέει ότι για να μην έχουμε τα προβλήματα των δυτικοευρωπαίων να τους καλοδεχτούμε και να είμαστε ..υπάκουοι.Με ωραίους όρους γίνεται η εξωτερική πολιτική στην χώρα μας!!!! Εν τω μεταξύ, με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι λαθρομεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που έχει δώσει δημοσιότητα το κυβερνητικό όργανο για το προσφυγικό. Οι αφίξεις στα ελληνικά παράλια υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και το δεύτερο μισό του μήνα που ακολούθησε το πραξικόπημα, φθάνοντας από 634 σε 1.277.
Τις πρώτες 20 ημέρες του Αυγούστου ο αριθμός των αφίξεων έφθασε στους 2.100, ήτοι κατά μέσο όρο πάνω από 200 την ημέρα. Μόλις άρχισε η λεγόμενη «προσφυγική» κρίση και φτιάχτηκαν τα πρώτα hot spots, οι αρμόδιοι υπουργοί της συγκυβέρνησης είχαν δηλώσει, ότι θεωρούν απαραίτητη την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Πράγματι, στην αρχή υπήρχε συμφωνία αρκετών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών (δημάρχων) και φορέων, αν και οι… κακές γλώσσες έλεγαν πως για να εξασφαλιστεί αυτή η συμφωνία δούλεψαν τα «μυστικά κονδύλια» του κράτους… Τώρα τελευταία, όμως, η συγκυβέρνηση εισπράττει συνεχείς αρνήσεις, οδηγώντας τα δημοσιογραφικά της όργανα να κάνουν πικρόχολα σχόλια, του τύπου «Κρητική φιλοξενία… μόνο για πλουσίους» (του «Ιού ). Έτσι, στην Κρήτη, έμποροι, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες απορριπτουν ρητά και κατηγορηματικά την έλευση προσφύγων.a Το ίδιο συνέβη και με τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή του οποίου οι «αλληλέγγυοι» είχαν έτοιμο σχέδιο μετατροπής ξενοδοχείων σε… hot spots, για την φιλοξενία 1.100 «προσφύγων». Αλλά, με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώθηκε ότι: «Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων δεν δύναται να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες», προκαλώντας νέα πικρόχολα σχόλια των «αλληλέγγυων» της κυβερνητικής δημοσιογραφίας: «Φαίνεται πως κάποιοι στην περιοχή θέλησαν να υψώσουν δίπλα στη γαλάζια σημαία της παραλίας των Αγίων Θεοδώρων τη μαύρη σημαία της μικροψυχίας, αν όχι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» Οι δήμοι της Μεσσηνίας με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια θα είναι πέντε, καθώς η αδυναμία στέγασης μεταναστών που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή -και οι οποίοι καταλήγουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης- επιταχύνουν τις διαδικασίες και αναμένεται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Από ένα κέντρο θα γίνει στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Πύλου - Νέστορος και Οιχαλίας, ενώ από το σχέδιο εξαιρείται ο Δήμος Δυτικής Μάνης μιας και δεν πληρει τα πληθυσμιακά κριτήρια που έχουν τεθεί. Αφελής ερώτηση: γιατί άραγε η συγκυβέρνηση των συριζοανελ και οι «αλληλέγγυοι» βρίσκουν μονίμως παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές για να εγκαταστήσουν τους προστατευομένους τους; Τόσο πολύ τους ενοχλεί ο τουρισμός -που είναι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος για εκατομμύρια Έλληνες- και θέλουν να τον καταστρέψουν; Τι παιχνίδι παίζουν;
Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα τα οποία προκύπτουν και μην βιαστεί κάποιος να μιλήσει για κακία ,μίσος και εθνικιστικό παροξυσμό γιατί το ρεπορτάζ είναι της δικής τους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ……
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα 12 δήμοι της χώρας έχουν τεθεί σε «καραντίνα» λόγω κρουσμάτων ελονοσίας, μάλιστα κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες είναι σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία! Από τα 65 κρούσματα, τα 61 είναι εισαγόμενα από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής ενώ τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages