Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Πελοπόννησο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Πελοπόννησο

Share This
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.8.2016) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας και Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) ημεδαποί, οκτώ άντρες ηλικίας από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους. Από τους συλληφθέντες, οι επτά (7) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας 56χρονος και η 43χρονη, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη επτά (7) ημεδαποί, έξι (6) άντρες, ηλικίας από 37 έως 65 ετών και μία 38χρονη, αντίστοιχα, καθώς και μία 58χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, όλοι τους μέλη της οργάνωσης. Από τους ανωτέρω, η 58χρονη, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος, τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης), σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι. Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons). Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages