5η Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

5η Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

5η Έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Share This
Έφτασε το τριήμερο της αγροτικής Έκθεσης «Άρτος - Οίνος – Έλαιον. Παρασκευή ξεκινά και την Κυριακή είναι η κορύφωση, με εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η έκθεση θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
ΕΚΘΕΤΕΣ ΑΠΟ 4 ΝΟΜΟΥΣ
Χαρακτηριστική είναι η προέλευση των εκθετών, που θα παρουσιάσουν προϊόντα τους στην Έκθεση: Μεσσηνία 20, Λακωνία 3, Αργολίδα 3, Ηλεία 2. Τους 28 εκθέτες και τους τομείς, στους οποίους αυτοί δραστηριοποιούνται, μπορείτε να δείτε εδώ
ΜΕ ΠΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να αποκτήσει η Έκθεση φέτος χαρακτήρα πιο εμπορικό και με στόχο να προκύψουν πιθανές συνεργασίες, όσον αφορά στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Νίκος Κισκήρας είπε ότι την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 20.00, ο νεαρός καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Δημητρακόπουλος θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη, ενώ το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό για ξενάγηση.
Το Σάββατο 20 του μήνα και ώρα 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια και, ακολούθως, θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΡΕΤΡΟ
Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στη γιορτή λήξης θα μετάσχουν 15 Σύλλογοι γυναικών από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, τα μέλη των οποίων θα παρασκευάσουν με παραδοσιακές συνταγές διάφορα τοπικά εδέσματα.
Επίσης, η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι και θα τραγουδήσουν καλλίφωνοι συντοπίτες μας.
Ακόμη, θα γίνει προβολή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με αγροτικά θέματα από τις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Όλες τις ημέρες, όμως, θα υπάρχουν 150 φωτογραφίες τοποθετημένες σε καλαίσθητες πινακίδες, που θα απεικονίζουν αγροτικά θέματα της Μεσσηνίας από τις παλιότερες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages