ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Σε δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας, έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι γυναίκες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μέσω του προγράμματος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, που και πάλι εφαρμόζεται στην Καλαμάτα. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει δωρεάν στο Ανατολικό Κέντρο οικίσκους για τη στέγαση των υπηρεσιών του προγράμματος και προτίθεται να δώσει κάθε διευκόλυνση για την επιτυχή πραγματοποίησή του, όπως επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, υποδεχόμενος τον χειρουργό Εμμανουήλ Αμπατζόγλου, επιστημονικό διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Παναγιώτη Γιαννόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας που επέλεξε την Καλαμάτα για την εφαρμογή του προγράμματος και πάλι, τονίζοντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και προτρέποντας τις γυναίκες να πηγαίνουν και να εξετάζονται δωρεάν. Τόνισε, επίσης, ότι υποσχέθηκε στον κ. Αμπατζόγλου πως ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, αφού αυτό μετασκευαστεί σε κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, όσο χώρο είναι αναγκαίος για τη διενέργεια του προγράμματος αυτού. Ανέφερε, ακόμη, την πρότασή του να διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα, με την παρουσία εκπροσώπων του υγειονομικού κόσμου και των φορέων, ώστε να προβληθεί αυτή η δράση.
Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Καλαμάτας για τη βοήθεια που έχει δώσει ο Δήμος όσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «μας εκπλήσσει καθημερινά με καινούργιες παροχές και διευκολύνσεις». Επεσήμανε ότι σκοπός είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας και πως στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστεί και πάλι το 55% του γυναικείου πληθυσμού της Μεσσηνίας, ή και παραπάνω, όπως είχε γίνει κατά τις προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος. Όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν χάρις στη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages