ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Share This
Έρχεται ακατάσχετος λογαριασμός και για τις επιχειρήσεις, όπου το σκεπτικό είναι απλό και έξυπνο. Στον λογαριασμό αυτόν θα μπαίνουν μετρητά αλλά δεν θα βγαίνουν. Άρα το υπουργείο Οικονομικών επιτυγχάνει δύο πράγματα:
1. Οι επιχειρηματίες θα έχουν προστασία από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές
2. Είναι ισχυρό δέλεαρ για τις επιχειρήσεις προκειμένου να συνδέσουν τα μηχανάκια POS και τις εισπράξεις τους με έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορούν να μπαίνουν μετρητά αλλά δεν θα μπορούν να βγαίνουν.
Από τον λογαριασμό αυτό οι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές ενώ εξετάζεται πως μπορεί αυτόματα να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και ο ΦΠΑ. Αυτό μελετά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ μετά το κύμα αναγκαστικών μέτρων είσπραξης το οποίο μάλιστα έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα , εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με οφειλές είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είναι εκτεθειμένες ανά πάσα χρονική στιγμή σε κατασχέσεις. Η παροχή προστασίας για τις παλαιές τους ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτελεί ισχυρό κίνητρο συμμόρφωσης προς τις νέες τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages