ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο GUARDIAN ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο GUARDIAN ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ!

ΤΟ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο GUARDIAN ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ!

Share This
Μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι Έλληνες δεν έχει φορολογήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», που σε νέο δημοσίευμά της αναφέρεται εκτενώς στο νέο φορολογικό πακέτο των 1,8 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με το άρθρο οι Έλληνες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερους φόρους καθώς η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές που αποφασίζουν για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας.
Όπως σημειώνει, η ανάγκη να εισπραχθούν επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ σε έσοδα για να αποδεσμευθούν επιπλέον χρήματα, φέρνει μια σειρά νέων φόρων.
«Το μόνο πράγμα που δεν φορολογείται είναι ο αέρας που αναπνέουμε» είπε τηλεοπτικός αναλυτής, περιγράφοντας το νέους φόρους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο έχει τίτλο: «Οι αυξήσεις των φόρων φέρνουν καταιγίδα για τους λάτρεις του καφέ στην Ελλάδα».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, τα στελέχη του ελληνικού ΥΠΟΙΚ δεν έψαξαν και πολύ μακριά για έμπνευση αφού, «από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος έχουν μια πανοραμική θέα με τις καφετέριες στις οποίες οι Έλληνες συχνά κάθονται για ώρες πάνω από ένα ποτήρι καφέ».
Το θέαμα αυτό, γράφει η εφημερίδα, φαίνεται ότι τους οδήγησε στο να επιβάλλουν μια επιπλέον χρέωση 20% επί του ποτού, ενώ και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός φόρου κατανάλωσης. Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει πως ειδικοί φόροι κατανάλωσης θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες για τα καύσιμα, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, ενώ ο ΦΠΑ -που είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη- θα αυξηθεί στο 24% και θα αφορά τα συσκευασμένα τρόφιμα, στα παγωτά, τις ταβέρνες, τα ταξί, καθώς και τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Μεταξύ άλλων, όμως, και σχολιάζοντας το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία στην περίπτωση που δεν αποπληρώσει ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ καθώς και άλλα χρέη τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages