2,2 εκ. ευρώ έχει κερδίσει ο Δήμος από τις εκπτώσεις τριών έργων! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2,2 εκ. ευρώ έχει κερδίσει ο Δήμος από τις εκπτώσεις τριών έργων!

2,2 εκ. ευρώ έχει κερδίσει ο Δήμος από τις εκπτώσεις τριών έργων!

Share This
Όχι απλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής Καλαμάτας οι εκπτώσεις που μέχρι τώρα έχουν προσφερθεί στα χρηματοδοτούμενα από δάνειο έργα, αλλά έχει εξοικονομηθεί ποσό που πλησιάζει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία ο Δήμος θα επιδιώξει να εντάξει και άλλα έργα. Σήμερα δημοπρατήθηκε η επισκευή και της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, δίπλα στο νέο Δημαρχείο. Προσφέρθηκε έκπτωση ύψους 60,20%, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν 28 εργολάβοι και εταιρίες… Ειδικότερα, τα τρία έργα που δημοπρατήθηκαν χθες και σήμερα, είχαν συνολικό προϋπολογισμό 3.667.000 ευρώ περίπου, ενώ με τις προσφορές που δόθηκαν θα κοστίσουν στο Δήμο περίπου 1.490.000 ευρώ.
Περισσεύουν δηλαδή περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η δημοτική αρχή θα ζητήσει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο έχει χορηγήσει και το δάνειο (στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων), να διατεθούν για τη χρηματοδότηση και άλλων έργων. Σημειώνεται ότι προσωρινός ανάδοχος για την επισκευή της πρώην Καρδιολογικής βγήκε η εταιρία PDL A.E., η οποία έχει κατασκευάσει και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Χθες δημοπρατήθηκε η ανάπλαση στα «Ουζάκια», με την οποία θα κλείσει η παρέμβαση σε όλο το μήκος της οδού Αριστομένους από την αρχή της μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, καθώς και η ανάπλαση στην εκβολή του ποταμού Άρι. Εκκρεμούν τρεις ακόμη δημοπρατήσεις, για το γήπεδο στα Παλιάμπελα, για το γήπεδα στα παλιά σφαγεία και για την ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, από τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την εκβολή του χειμμάρου. Για τα έξι αυτά έργα το συνολικό δάνειο που έχει εγκριθεί για το Δήμο Καλαμάτας ανέρχεται στα 5.300.000 ευρώ. Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages