ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ..

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ..

Share This

Μετά από έναν μαραθώνιο παρασκηνιακών επαφών στην Ουάσινγκτον, ενώ οι δανειστές ζητούν, σύμφωνα με την Wall Street Journal πρόσθετο πακέτο «μέτρων έκτακτης ανάγκης» για να κλείσει η αξιολόγηση και με τους επικεφαλής των κλιμακίων του κουαρτέτου να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, η Κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς το Ασφαλιστικό, αλλά και το Φορολογικό νομοσχέδιο.
Στο σχέδιο νόμου που, όπως έχει  προαναγγείλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα κατατεθεί στην Βουλή αυτήν την εβδομάδα, θα προβλέπονται φόροι για «όλους και για όλα», με μεγάλες επιβαρύνσεις, ακόμη και για τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.
Μεταξύ των διατάξεων του, αναμένεται να προβλέπονται:
η μείωση του αφορολόγητου από τα 9.500 στα 9.091 ευρώ -οι αλλαγές στην φορολογική κλίμακα και την κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης (σημ: που γίνεται μόνιμη), από την οποία θα επιβαρυνθούν κυρίως φορολογούμενοι με εισόδημα ως 27.000 ευρώ.
η φορολόγηση αθροιστικά του εισοδήματος από μισθό/σύνταξη με αποδοχές από επιχειρηματική δραστηριότητα, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλο βάρος σε όσους έχουν σωρευτικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.
η αύξηση στους συντελεστές φορολόγησης ενοικίων από 11% σε 15% για εισόδημα ως 12.000 και από 33% σε 35% για εισόδημα ως 100.000 ευρώ, ενώ θα θεσπίζεται συντελεστής 45% για εισόδημα άνω των 100.001 ευρώ.
η αύξηση της φορολόγησης μερισμάτων με 15% από 10% ως σήμερα.
«Καταιγίδα» στους έμμεσους φόρους
Ακόμη πιο μεγάλο θα είναι το χτύπημα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, από τις αναπροσαρμογές συντελεστών και την αύξηση των έμμεσων φόρων, όπως:
η αύξηση του ΦΠΑ από 23% σε 24% (σημ: με στόχο επιπλέον έσοδα 0,5 δις)
η αύξηση του ΕΦΚ καυσίμων, που θα αυξήσει την τιμή βενζίνης και πετρελαίου κατά €0,3 - €0,10 / λίτρο
η αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο και το φυσικό αέριο κίνησης που θα «εκτινάξει»» την λιανική τιμή του
η αύξηση του Φόρου Καπνού
η επιβολή ειδικού τέλους στις επαγγελματικές και οικιακές συνδέσεις ίντερνετ (σημ: υπάρχει πρόταση και για ειδικό τέλος στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G.
η θέσπιση ειδικού φόρου στους χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης
η επιβολή τέλους στα κέρδη των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών
η θέσπιση τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αναλόγως κατηγορίας
η αύξηση των τελών ταξινόμησης ΙΧ
η αναμόρφωση του ύψους των τελών κυκλοφορίας
η επιβολή ειδικού τέλους σε όσα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες εισέρχονται στην Ελλάδα
η αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ/Φόρου Ακινήτων για το 2016, λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών (σημ: με στόχο έσοδα ως και €300 εκ. επιπλέον από το 2015, ήτοι συνολικά 3 δις ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages