Στην Πελοπόννησο η διοργάνωση του 2ου Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Πελοπόννησο η διοργάνωση του 2ου Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ

Στην Πελοπόννησο η διοργάνωση του 2ου Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ

Share This
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου στην Θεσσαλονίκη. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Φορούμ «Γνωρίστε Επιχειρηματικά τη Σερβία» στις 17 και 18 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνέχεια του πλαισίου συνεργασίας που τέθηκε στην PhiloxeniaΘεσσαλονίκης με το Ελληνο-σερβικό Επιμελητήριο, και τη συμμετοχή της στην έκθεση IFTΒελιγραδίου, προσκλήθηκε να συμμετέχει και να δώσει την αιγίδα της μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη. Στο φόρουμ, την Πελοπόννησο εκπροσώπησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου θέτοντας τα θεμέλια για την έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας με το Ελληνο-σερβικό Επιμελητήριο. Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε το δεύτερο ελληνοσερβικό φόρουμ να γίνει στην Πελοπόννησο, κάτι το οποίο οι διοργανωτές με ευχαρίστηση αποδέχθηκαν.
Το Ελληνοσερβικό Φόρουμ αποτελεί την πρώτη προσπάθεια επαφής και γνωριμίας με την αγορά της Σερβίας μεταξύ των δυο χωρών και των επιμέρους προορισμών. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών έγινε παρουσίαση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων και ευκαιριών στη Σερβία καθώς και εξειδικευμένες παρουσίασεις του Δήμου Βελιγραδίου, των αεροδρομίων της Σερβίας και της αεροπορικής εταιρείας AirSerbia. Όπως τόνισαν ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ.Γεωργάκος Κώστας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ.Αντώνης Γυφτόπουλος στις παρεμβάσεις τους, με την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθίσταται σαφές ότι η ανάπτυξη των διμερών διακρατικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων αφορά στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και στο σύνολο του ελληνικού επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages