Διαβουλεύσες στα αγροτικά μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαβουλεύσες στα αγροτικά μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Διαβουλεύσες στα αγροτικά μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Share This

Διαβουλεύσες στα αγροτικά μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Έχοντας επιστρέψει από την Αθήνα και το πανελλήνιο παναγροτικό συλλαλητήριο, οι αγρότες στα μπλόκα όλης της Ελλάδας χαράσσουν τις επόμενές τους κινήσεις.
Ο διάλογος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι για πολλά μπλόκα επιθυμητός, με βασική προϋπόθεση να είναι επί των προτάσεων που έχουν στείλει οι αγρότες.
Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες, αφού το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό όπως και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που επίσημα αποστέλλει αύριο τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αν και αυτές, όπως επισημαίνει, «είναι γνωστές από τον Νοέμβριο και έχουν αναρτηθεί και στα κοινωνικά δίκτυα».
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Η Συντονιστική, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα, ζητεί απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το 
φορολογικό και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Κλειστοί δρόμοι
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν οι αγρότες ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Αθήνων - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.
Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο της Νυμφαίας επί τρεις μέρες στον κόμβο του Τυχήρου ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα του Νέστου στην Εγνατία Οδό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. kalamatanews.gr , Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages