«Βγήκαν μαχαίρια» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Βγήκαν μαχαίρια» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

«Βγήκαν μαχαίρια» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Share This
Καταπέλτης ήταν για ακόμα μία φορά σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους Μυκηνών Καμπόσος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και όπως αυτή εξελίσσεται.
Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι 26 δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέροντας ότι οι δήμαρχοι του μετέφεραν τη θέση τους, δηλαδή ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων τους, καθώς η προοπτική της διαχείρισης έτσι όπως προβλέπεται με το έργο της Περιφέρειας θα είναι βάρος για τον λαό, διότι τα ποσά είναι πολύ υψηλά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα ανεχθούν να πληρώνουν οι δημότες υπέρογκα ποσά για τη διαχείριση.
 Σεβασμός στους δημότες
Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον θεσμό του δημάρχου οποίος δεν είναι υποδεέστερος του περιφερειάρχη και τόνισε ότι κανείς από τους δύο βαθμούς δεν προΐσταται στον άλλον.
Από την άλλη, ξεκαθάρισε ότι οι δήμαρχοι δεν θα ανεχτούν ένα νέο «χαράτσι» στον λαό για τα απορρίμματα.  Έκανε λόγο για μερικούς συμβούλους που έχει δίπλα του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε αισθάνονται «Μικροί Καίσαρες», τονίζοντας ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι ομοιόβαθμος του αντιδημάρχου.
Δεν μπορεί κάποιος αντιπεριφερειάρχης να αισθάνεται βασιλιάς και πρωθυπουργός, είπε, αφήνοντας αιχμές για κάποιο πρόσωπο της περιφερειακής αρχή το οποίο εκφέρει άποψη για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και, όπως είπε, έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε αιρετούς δημοτικών αρχών.
Οι Δήμοι έχουν εξουθενωθεί, δεν αντέχουν άλλο, τόνισε, και υπογράμμισε ότι  οι Δήμοι δεν εκχωρούν πλέον τα δικαιώματα τα οποία έχουν επάνω στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η συνεργασία ισούνται με τη δημοκρατία, είπε.
Για τον αν υπάρχει λύση στο θέμα των απορριμμάτων, ο κ. Καμπόσος είπε ότι υπάρχει λύση αλλά αυτή πρέπει να περιλαμβάνει όρους που τους αντέχει η κοινωνία.
Οι δήμαρχοι δεν συναινούν σε τίποτα το οποίο θα βλάψει οικονομικά τους δημότες  και τόνισε ότι αν δουν ότι τα πράγματα αγριεύουν, θα ενημερώσουν τον κόσμο για το τι ακριβώς γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, και θα αφήσουν τα απορρίμματα στον δρόμο για να τα μαζέψουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις εν κρυπτώ και έχουν τον διάλογο ως πρόσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages