ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Share This
Σταθερό επταετές φορολογικό περιβάλλον για νέες επενδύσεις, φοροαπαλλαγές, κίνητρα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή.
Στον νέο αναπτυξιακό νόμο, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων και νεοσύστατων επιχειρήσεων, διατηρείται το καθεστώς ενισχύσεων για τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνονταν και στον προηγούμενο νόμο, και προβλέπεται η δυνατότητα προκαταβολής του 30% της επιχορήγησης με την υποβολή εγγυητικής επιστολής προσαυξημένης κατά 10%.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, προβλέπονται συνολικά εννέα διαφορετικές κατηγορίες ενισχύσεων, με σημαντικότερες αυτές των φορολογικών απαλλαγών για τα επιχειρηματικά κέρδη, την κάλυψη του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, και τις επιδοτήσεις επιτοκίων και leasing και ειδικότερα:
  1. Φορολογική απαλλαγή, η οποία συνίσταται στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρων κερδών για το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Το ποσό της φορολογικής απαλλαγής υπολογίζεται ως ποσοστό επί της αξίας των ενισχυόμενων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου ή και της αξίας του καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού που αποκτάται με χρηματοδοτική μίσθωση.
  2. Επιχορήγηση από το κράτος για την κάλυψη επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης.
  3. Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης έως επτά χρόνια, με την κάλυψη από το δημόσιο τμήματος των δόσεων για leasing απόκτησης καινούριου μηχανολογικού εξοπλισμού. Η επιδότηση προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της αξίας απόκτησης.
  4. Επιδότηση επιτοκίου.
  5. Συμψηφισμός οφειλών με φόρους
  6. Επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, η οποία συνίσταται στην κάλυψη από το Δημόσιο του μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας, που δημιουργούνται και συνδέονται με το επενδυτικό σχέδιο
  7. Σταθερό φορολογικό σύστημα. Η φορολογία επί των κερδών (29%) δεν θα μπορεί να αυξηθεί για επτά χρόνια.
  8. Ταχεία αδειοδότηση.
  9. Χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου μέσω ταμείου συμμετοχών με παροχή ιδίων κεφαλαίων, δανείων ή εγγύησης κάλυψης ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages