Έντονη κριτική άσκησε ο Μ. Μάκαρης καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έντονη κριτική άσκησε ο Μ. Μάκαρης καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή

Έντονη κριτική άσκησε ο Μ. Μάκαρης καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή

Share This
dimarxeio kalamatasΑποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο καταγελώντας τη δημοτική αρχή ότι  παρεμπόδισε την  έγκαιρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης  επί του μοναδικού θέματος  που θα συζητείτο  για την «Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016».
Συγκεκριμένα η εισήγηση δόθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με το επιχείρημα, ότι πρόκειται για ζήτημα περισσότερο διαδικαστικό παρά ουσίας, με σκοπό να κερδηθεί χρόνος όσον αφορά την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι παρατάξεις απεχώρησαν.
ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξήγησε την επείγουσα ανάγκη λήψης απόφασης, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου κατακλύζονται από εγκυκλίους, ορισμένες των οποίων κοινοποιήθηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες προερχόμενες από τα Υπουργεία και πρέπει να τις ερμηνεύσουν και εφαρμόσουν, ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση εκτέλεσης έργων. Τόνισε, ακόμη, πως «εάν δε γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές, εάν δεν ενημερωθούν οι κωδικοί με την έναρξη της νέας χρονιάς, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι ετοιμάσαμε προϋπολογισμό μεταξύ των πρώτων Δήμων της χώρας».
Ο κ. Νίκας επεσήμανε ακόμη πως «είναι κατεπείγον το θέμα, γιατί πρέπει να διατηρηθεί ο βηματισμός παραγωγής έργων, και να πληρωθούν οι εργολάβοι».
Έντονη κριτική από τον Μ. Μάκαρη
Έντονη κριτική άσκησε  με δήλωσή του ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης μετά την αποχώρηση της παράταξής του από  το Δ.Σ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκαρης επισημαίνει ότι: « μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής εμποδίζουν  το έργο των μειοψηφιών και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Δ.Σ. πάντα εις βάρος των πολιτών. Κατ’ επανάληψη οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δ.Σ. έρχονται εις γνώση της αντιπολίτευσης κυριολεχτικά στο «παραπέντε» ενώ «τακτικά» θέματα βαφτίζονται ως «έκτακτα» για να μην τύχουν της διεξοδικής ανάλυσης και κριτικής.»
Τέλος ο κ. Μάκαρης αναφέρει ότι: “Εμείς ως «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» παρόλα τα εμπόδια ενημέρωσης που μας θέτει συστηματικά η δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε δυναμικά τον έλεγχο της δημοτικής αρχής υπηρετώντας το συμφέρον των δημοτών  και όπως πάντα θα συμβάλλουμε δημιουργικά  με τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου.”
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μάκαρη:
Για μια ακόμα φορά  η δημοτική αρχή Καλαμάτας , πιστή στις μεθοδεύσεις της, παρεμπόδισε την   έγκαιρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης  επί των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, δυσχεραίνοντας έτσι τον θεσμοθετημένο  ρόλο του  αποτελεσματικού ελέγχου της δημοτικής αρχής   από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οδηγώντας  στην  αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής εμποδίζουν  το έργο των μειοψηφιών και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Δ.Σ. πάντα εις βάρος των πολιτών. Κατ’ επανάληψη οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δ.Σ. έρχονται εις γνώση της αντιπολίτευσης κυριολεχτικά στο «παραπέντε» ενώ «τακτικά» θέματα βαφτίζονται ως «έκτακτα» για να μην τύχουν της διεξοδικής ανάλυσης και κριτικής.  Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ η εισήγηση των θεμάτων του ΔΣ δόθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε ερώτησή μας δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των εισηγήσεων. Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και  κατά την προ μηνός ψήφιση του ισολογισμού του 2014 κατά την οποία το ΔΣ καλείτο να ψηφίσει χωρίς να λάβει έγκαιρα γνώση της έκθεσης ορκωτών ελεγκτών λογιστών όπως επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία.  Παράλληλα  περισσότερο από τις μισές φορές το Δ.Σ. έχει συνεδριάσει σε ώρα και ημέρα διαφορετική από την αρχικώς συμφωνηθείσα δυσκολεύοντας το έργο των Δημοτικών Συμβούλων.
Εμείς ως «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» παρόλα τα εμπόδια ενημέρωσης που μας θέτει συστηματική η δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε δυναμικά τον έλεγχο της δημοτικής αρχής υπηρετώντας το συμφέρον των δημοτών  και όπως πάντα θα συμβάλλουμε δημιουργικά  με τις προτάσεις μας για το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages