Παραιτήθηκε η Β. Μαραγκοπούλου από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραιτήθηκε η Β. Μαραγκοπούλου από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Παραιτήθηκε η Β. Μαραγκοπούλου από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Share This
Παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Βίκυ Μαραγκοπούλου, με επιστολή που έστειλε και ζήτησε να διαβαστεί σε όλα τα μέλη του συμβουλίου της Φάρις . Η επιστολή ανέφερε πως η ίδια δεν μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΔΙΚΕΧΟ και πως η απόφαση της είναι οριστική. Η απόφαση της Βίκυς Μαραγκοπούλου ήταν αποτέλεσμα μιας σκέψης που ωρίμασε μετά από καιρό. Η ίδια θα εξηγήσει εν ευθέτω χρόνω τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση.
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου είναι η μακροβιότερη καλλιτεχνική διευθύντρια στην Ελλάδα, και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας άνοιξε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την τέχνη του χορού τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η διοργάνωση που εγκαινιάστηκε την δεκαετία του ’90 κατάκτησε μια σημαντική θέση στα διεθνή πολιτιστικά δρώμενα. Η Μαραγκοπούλου πέτυχε με ένα μοναδικό τρόπο το όραμα της πολιτιστικής αποκέντρωσης. Η Καλαμάτα έγινε μια διεθνής πρωτεύουσα της τέχνης. Από τα 21 φεστιβάλ που διοργανώθηκαν παρήλασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του χορού, ονόματα που η πρωτοπόρος διευθύντρια μας σύστησε πριν από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages