ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Share This
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό, μετά τη μαζική συμμετοχή χθες των ελεύθερων επαγγελματιών, των δικηγόρων, των γιατρών, των φαρμακοποιών και των μηχανικών στο κέντρο της Αθήνας.  Περίπου 6.000 τρακτέρ έχουν βγει στις εθνικές οδούς και σήμερα θα γίνουν και οι πρώτοι, συμβολικοί, αποκλεισμοί δρόμων.
Τα μπλόκα των αγροτών γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα με την συμμετοχή σε Τέμπη και Νίκαια να ενισχύεται. Αντιμέτωπος με την τις έντονες διαμαρτυρίες είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και την κυβερνητική εκπρόσωπο θα προχωρήσουν σήμερα στις 11:30 σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Την ίδια στιγμή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν  κηρύξει πανελλαδική απεργία για τις 4 Φεβρουαρίου.
Περισσότερα από 2.000 τρακτέρ στην Νίκαια
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση τρακτέρ στο κόμβο Νίκαιας -η οποία διήρκεσε ώρες με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των τρακτέρ έχει ξεπεράσει τα 2.000.
Αριθμός, που καθιστά το μπλόκο της Νίκαιας ένα από τα πιο ισχυρά μπλόκα που έχουν στηθεί. Μάλιστα, όπως σχολιάζανε αγροτοσυνδικαλιστές των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που διοργάνωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την κινητοποίηση των αγροτών, η τόση μεγάλη προσέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας καταδεικνύει την «λαϊκή εξέγερση της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Τα τρακτέρ, προερχόμενα κυρίως από την Καρδίτσα και την Λάρισα, αλλά και από τα Τρίκαλα, έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος και οι αγρότες του μπλόκου οργανώνονται για τις παραπέρα κινήσεις τους.
Ο μεγάλος αριθμός των τρακτέρ έχει ουσιαστικά κλείσει την Εθνική Οδό, η οποία είναι αποκλεισμένη από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Όσον αφορά στο άλλο ισχυρό μπλόκο των Τεμπών, εκεί οι αγρότες προβλέπεται να κλείσουν την Εθνική Οδό από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητηθεί το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής από μηδενική βάση.
Διαφορετικά διαμηνύουν ότι από τη Δευτέρα θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους με κλείσιμο επ ' αόριστον όλων των μπλόκων στην εθνική οδό.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λάρισα
Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι -δηλαδή για μία απόσταση 31 χλμ - λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.
Την σχετική απόφαση έκανε γνωστή η ΓΑΔΘ με ανακοίνωσή της πριν από λίγο, και όπως αναφέρεται, από σήμερα Πέμπτη και μέχρι νεοτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 351+000 (Κόμβο Πλατυκάμπου) μέχρι τη χ/θ 319+800 του Π.Α.Θ.Ε. (Ανισόπεδος Κόμβος Μεγάλου Μοναστηρίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
1. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.].
2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].
3. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.
Γράφημα που αποτυπώνει τις συγκεντρώσεις των αγροτών και τα μπλόκα με τρακτέρ στο οδικό δίκτυο και στα τελωνεία της χώρας καθώς και τις κινητοποιήσεις αλιέων στα λιμάνια, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016
Οι κινητοποιήσεις στην Βόρεια Ελλάδα
Τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια θα αποκλείσουν οι αγρότες.
Από τις 8 έως τις 10 το πρωί, αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο της Χαλκηδόνας και για μισή ώρα θα αποκλείσουν και τους παραδρόμους.
Όσον αφορά στην Ξάνθη και με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι αγρότες θα κλείνουν τη γέφυρα του Νέστου στην Παλιά Εθνική Οδό κατά διαστήματα και όχι συνεχόμενα.
Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής Κώστας Δαλάτσης θα επιχειρηθεί να βγει κάποιο πρόγραμμα ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη ενώ θα αποφεύγεται ο αποκλεισμός τις πρωινές ώρες για να διευκολύνεται η μεταφορά εμπορευμάτων ενώ εξαιρούνται ασθενοφόρο και οχήματα έκτακτης ανάγκης
Οι αγρότες της Καβάλας προγραμματίζουν μόνιμο αποκλεισμό στον κόμβο της Χρυσούπολης, άρα στις περιπτώσεις που θα είναι κλειστή η παλιά γέφυρα του Νέστου, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση από και προς την Ξάνθη παρά μόνο από την ορεινή περιοχή μέσω Ζαρκαδιάς ή μέσω Δράμας.
Περισσότερα από 350 τρακτέρ αριθμεί το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας που στήθηκε στην Εγνατία Οδό. Στο μπλόκο συγκεντρώθηκαν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από Βελβεντό Κοζάνης, Καστοριά, Νάουσα, Γρεβενά και από την Πιερία και την Πέλλα.
Συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς αποφάσισαν και οι αγρότες του Νομού Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων, με τον κ. Χρήστο Γκόντια, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου κατάρτιση του με τη συμβολή των αγροτών.
Πάνω από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά αριθμεί το μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στο τελωνείο του Προμαχώνα που απόχθες προχωρά σε συμβολικούς αποκλεισμούς.
Σε αποκλεισμούς προχωρούν στον κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα, ενώ την Παρασκευή οι αγρότες προτίθενται να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο της Κουλούρας, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.
Έβρος: Μπλόκο στα τελωνεία Κήπων και Καστανέων
Τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, έχουν προγραμματίσει για σήμερα από τις 12 έως και τις 2.00 το μεσημέρι, οι αγρότες του Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων. Τέλος, από νωρίς το πρωί, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.
«Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος σε όλη τη χώρα είναι οργισμένος και έχει βγει στους δρόμους. Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας αγρότης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.
Αναφορικά με τη συνάντηση στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι «η αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου είπαμε στον υπουργό πως είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο εφόσον η κυβέρνηση απορρίψει τις προτάσεις για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό των αγροτών. Χάνονται περιουσίες, οι άνθρωποι φεύγουν από την καλλιέργεια της γης και ο κ. Αποστόλου δε λέει να το καταλάβει. Αυτό που είδαμε και ακούσαμε από τον υπουργό, ήταν προκλητικές δηλώσεις για μη ελάφρυνση των αγροτών και ότι η δική του κυβέρνηση περνάει πιο ελαφριά τα μέτρα».
Τέλος ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε και στην κατάθεση αγωγής κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία προχωρούν εντός των επόμενων ημερών οι κτηνοτρόφοι της περιοχής των Φερών, για το ύψος των αποζημιώσεων που αφορούν τα θανατωθέντα βοοειδή εξαιτίας της νόσου της οζώδους δερματίτιδας.
Κινητοποιήσεις αγροτών και αλιέων στον Βόλο
Στον Βόλο, εκατοντάδες τρακτέρ από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο -πάνω από 600 όπως υπολογίζουν οι διοργανωτές- έχουν λάβει ήδη θέση στις Μικροθήβες, δημιουργώντας και στον συγκεκριμένο κομβικό σημείο της ΠΑΘΕ ένα ισχυρό μπλόκο. Το οποίο μάλιστα αναμένεται να ενισχυθεί και περεταίρω με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο διακόπηκε χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages