Καλαμάτα: Χωρίς τροφή και νερό τα αδέσποτα του δήμου…! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Χωρίς τροφή και νερό τα αδέσποτα του δήμου…!

Καλαμάτα: Χωρίς τροφή και νερό τα αδέσποτα του δήμου…!

Share This
Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καλαμάτας, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει ιδιώτης, φέρνει στο φως ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας δημοσιεύοντας σήμερα σχετικές φωτογραφίες που αποτελούν αποδείξεις ενός ακόμη εγκλήματος που συντελείται εις βάρος των αδέσποτων ζώων.
Ζώα αποστεωμένα και εγκαταλελειμμένα, χωρίς τροφή και νερό, ζουν έγκλειστα σ’ ένα «καταφύγιο» που μόνο χώρος φιλοξενίας δεν μοιάζει. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι κείτεται νεκρό μέσα στο κλουβί του. Τα αίτια του θανάτου του μπορεί να είναι η ασιτία, οι ασθένειες ή ακόμα και να δέχθηκε θανάσιμη επίθεση μεγαλόσωμων ζώων εξαιτίας της πείνας.
Οι εικόνες φρίκης επαναλαμβάνονται σ’ αυτά τα «άσυλα» που δικαίως χαρακτηρίζονται «Νταχάου» τετράποδων ψυχών. Σημειωτέον ο Δήμος Καλαμάτας διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας αναφέρει: Πριν κάποιους μήνες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δημοσίευσε με περηφάνια στα Μ.Μ.Ε. τη λειτουργία του Χώρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων.
Φυσικά η διαχείριση του χώρου δόθηκε σε ιδιώτη και όχι στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ζώα που όταν κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, τώρα πια βρίσκονται στα κλουβιά αποστεωμένα.
Ιδιώτης που πληρωνόταν για την περισυλλογή κάθε ζώου επέτρεψε τα ζώα να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση. Έγινε ποτέ έλεγχος στον ιδιώτη για τις υπηρεσίες που προσέφερε; Επειδή δεν αμφισβητούμε την καλή πρόθεση της δημοτικής αρχής, ζητάμε να λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές και ο ιδιώτης και ο υπάλληλος του Δήμου που είναι υπεύθυνος. Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages