ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Φροντίδα για το υψηλό πράσινο θα επιδείξει η Δημοτική Αρχή το Δεκέμβριο 2015 και κατά το έτος 2016, φυτεύοντας εκατοντάδες δένδρα σε όλη την έκταση της Καλαμάτας, σε συνέχιση προηγηθεισών φυτεύσεων.
Συγκεκριμένα, θα φυτευθούν δένδρα κυρίως από την ντόπια χλωρίδα, όπως μουριές και σφένδαμοι στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος, αντιστοίχως. Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα εγκατασταθούν πλατάνια και μουριές, στην πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα φυτευθούν φύκοι και μουριές, ενώ στις οδούς Ακρίτα και Φιλελλήνων θα κοπούν οι λεύκες και θα φυτευθούν οι νησίδες με πλατάνια, κουτσουπιές και θάμνους από την εγχώρια χλωρίδα, όπως δενδρολίβανα, λεβάντες και άλλα.
Ο προγραμματισμός για τη Νέα Είσοδο έχει ως εξής:
α) μέχρι τα Ακοβίτικα οι κατεστραμμένοι φοίνικες θα αντικατασταθούν από άλλους (τύπου βεντάλιας) και γενικότερα θα δοθεί μάχη, μήπως και διασωθούν τα εναπομείναντα φοινικοειδή. Η μάχη, κυρίως, θα δοθεί στη Νέα Είσοδο και στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, η νησίδα της Νέας Εισόδου θα ενισχυθεί με θάμνους ντόπιας χλωρίδας
β) από τα Ακοβίτικα μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη θα γίνει συμπλήρωση των δένδρων πλατάνου, όπου ελλείπουν
γ) από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς Μεσσήνη θα φυτευθούν μουριές στα πεζοδρόμια.
Στο Κοιμητήριο, στην πλατεία Κοιμητηρίου και στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου θα συνεχισθεί η φύτευση κυπαρισσιών ορθόκλαδων και στη μάντρα της Ιεράς Μονής Καλογραιών εκτός των κυπαρισσιών θα φυτευθούν και λιγούστρα.
Στις πλατείες των Ιερών Ναών Αναστάσεως και Αναλήψεως θα φυτευθούν κουκουναριές και πεύκα.Φυτεύσεις, επίσης, θα γίνουν στην πλατεία που βρίσκεται στην οδό Παναγιώτη Καίσαρη στη Φυτειά και σε άλλα σημεία της πόλης.
Τέλος, δόθηκε οδηγία να προβούν η ΒΙΣΦΑΚΑ ΑΕ και η Διοκλής ΑΕ σε αγορά φυτικού υλικού και σε φυτεύσεις στους χώρους τους, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας και με επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δύο Νομικών Προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages