ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ

Share This
Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέσχε έγκριση για την υπογραφή σύμβασης, σχετικά με την πραγματοποίηση του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας». Το συμφωνητικό αναμένεται να υπογραφεί τη μεταπροσεχή Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.
Υπενθυμίζεται ότι μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία Εύκτιτος Τεχνική, η οποία προσέφερε έκπτωση 9,57% επί προϋπολογισμού 612.000,01 € με το ΦΠΑ, όσον αφορά στην Πράξη «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» - άξονας ΟΠΑΑΧ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ
Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή θα συντομευθεί από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ θα γίνει και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Το πρώτο χιλιόμετρο του δρόμου από την Κάτω Βέργα μέχρι του σημείου όπου θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση, θα συντηρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages