ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Share This
Ολοκληρώθηκε από τριμελή επιτροπή μηχανικών του Δήμου η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες, επιχειρήσεις, το Κοιμητήριο Ασπροχώματος και αστικός
 εξοπλισμός του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή του Ασπροχώματος, από τον ανεμοστρόβιλο που την κτύπησε στις 6.57 το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2015. Η έκθεση παραδόθηκε στο Δήμαρχο σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και θα χρησιμεύσει για την υποστήριξη των επιχειρηματιών που θα ζητήσουν αποζημιώσεις με τη διαδικασία ΠΣΕΑ, καθώς και του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά στον εξοπλισμό και στις υποδομές του που υπέστησαν ζημιές.
Η έκθεση συνοδεύει το αίτημα του Δήμου να κηρυχθεί η περιοχή θεομηνιόπληκτη και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών. Ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συναντήσεις για την υποστήριξη του αιτήματος. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας θα βρίσκεται σε συνεννόηση με τους πληγέντες επιχειρηματίες, στη διάθεση των οποίων θα τεθεί η αναλυτική καταγραφή των ζημιών, με σκοπό την αποζημίωσή τους.
Κατά την έκθεση, ζημιές υπέστησαν 19 εγκαταστάσεις, δηλαδή επιχειρήσεις, κατοικίες, καθώς και ο Ιερός Ναός του Κοιμητηρίου Ασπροχώματος και το Κοιμητήριο, αλλά και αστικός εξοπλισμός του Δήμου Καλαμάτας. Καταστράφηκαν στέγες, καμινάδες, θερμοσίφωνες, τζάμια, έπιπλα και εμπορεύματα, οχήματα, βάρκες, μηχανήματα, θερμοκήπια. Πρόκειται για ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και το ύψος τους δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιορισθεί με απόλυτη ακρίβεια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη, επίσης, σε αναγγελία στον ΕΛΓΑ της ζημιάς στις καλλιέργειες από ανεμοστρόβιλο και χαλάζι και ήδη ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες, που θα συνεχισθεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2015. Γεωπόνοι του Δήμου Καλαμάτας προχώρησαν σε καταγραφή των ζημιών σε φυτικό κεφάλαιο και ηρτημένη παραγωγή  στις δενδρώδεις καλλιέργειες, καθώς και των ζημιών σε καλλιέργειες κηπευτικών και συνέταξαν σχετική έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages