ΠΑΡΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΡΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΡΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα που απορρέουν μπροστά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμπλήρωσή της. Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:
"Η Ν.Ε. Μεσσηνίας εκτιμά, ότι η νίκη του Γενάρη, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στο Νεοελληνικό Κράτος, η μοναδική Αριστερή Κυβέρνηση στον Δυτικό κόσμο μεταπολεμικά, αποτελεί γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας: Την πρώτη, ζώσα, αμφισβήτηση, στον νεοφιλελευθερισμό. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ενέπνευσε ελπίδα στον χειμαζόμενο Ευρωπαϊκό Νότο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Ήταν δυστυχές, και συνάδει με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της Αριστεράς, ιστορικά καταγεγραμμένες, το ότι αυτή η κυβέρνηση εκτροχιάσθηκε «εκ των έσω».
Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τον ωμό εκβιασμό, τον συντριπτικό σε βάρος μας συσχετισμό δυνάμεων και την δύσκολη συμφωνία -συμβιβασμό, βουλευτές του κόμματός μας κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας που είχαν όλοι συνυπογράψει, με πρόσχημα την συνέπειά τους στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, καταψήφισαν ουσιαστικά την κυβέρνηση της αριστεράς, υπηρετώντας έστω και ασυνείδητα το σχέδιο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου για την αριστερή παρένθεση, προκρίνοντας πιο σημαντική την ανάδειξη της ιδεολογικής τους καθαρότητας, χωρίς διάθεση να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Αγνοήθηκε το σκληρό ερώτημα που έφερε την συμφωνία της 12ης Ιούλη, ερώτημα που τέθηκε στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία και είχε μόνο μία απάντηση. Συμφωνία. Γιατί μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ, εθνικό νόμισμα, μεγάλη υποτίμηση, οικονομία χωρίς παραγωγική βάση, άρα νέα μνημόνια με το Δ.Ν.Τ με χειρότερους όρους και μία χώρα απομονωμένη, χωρίς να έχει εξασφαλισμένη ούτε καν την διατροφική της αυτάρκεια μέσα σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Το σχέδιο Σόϊμπλε για συμφωνημένη έξοδο θα σήμαινε την διατήρηση του χρέους σε ευρώ και την ελληνική οικονομία με εθνικό νόμισμα πάλι όμως με την επιτήρηση των δανειστών, άρα και με νέο μνημόνιο. Δηλαδή μνημόνιο με δραχμή και υποτιμημένο νόμισμα.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το μικρό διάστημα της διακυβέρνησης, παρά τις εμφανείς αδυναμίες και τα λάθη της, ανέδειξε τη θέλησή της για αλλαγή στη μέχρι τότε ασκούμενη πολιτική. Ψήφισε το νόμο για τις 100 δόσεις, το νόμο για την ιθαγένεια, το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, επανέφερε τις απολυμένες καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές, επανέφερε την δημοκρατία στα σχολεία με τον νέο τρόπο ορισμού διευθυντών, αποκατάστησε την δημοκρατία με την λειτουργία της ΕΡΤ, κατέθεσε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, έστειλε στην εισαγγελία το σκάνδαλο της Α.Τ.Ε, έκλεισε προσωρινά τις Σκουριές.
Η συμφωνία της 12ης Ιούλη, δεν συγκρίνεται με τις δύο προηγούμενες. Το κόστος των μέτρων της είναι 9,7 δισ. ευρώ, όταν στο πρώτο μνημόνιο ήταν 40 δισ. και στο δεύτερο 25 δισ. Επειδή όμως έρχεται σε συνέχεια και αθροιστικά με τα προηγούμενα μνημόνια, είναι βαριά και δύσκολη. Όμως μας δίνει τις δυνατότητες:
-  Να απομειωθεί το χρέος. Όλοι σήμερα αποδέχονται ότι το χρέος της χώρας ΔΕΝ είναι βιώσιμο.
-  Να αξιοποιήσουμε το πακέτο των 35 δις για την ανάπτυξη.
- Να εκμεταλλευτούμε την επίτευξη πολύ χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια (λιγότερα δημοσιονομικά μέτρα κατά 20 δις).
-  Να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών σε βάρος των πλουσίων και όσων μέχρι σήμερα δεν υπέφεραν από τα μνημόνια.
-  Να ασκηθεί κυβερνητική πολιτική με αριστερό πρόσημο, με εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια, αξιοκρατία, κτύπημα της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους.
-  Η επαναφορά της χώρας από το καθεστώς του αγγλικού δικαίου, στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο είναι μια σημαντικότατη αλλαγή κ.ά.
Η προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαιότητα επειδή η συνέχεια μιας κυβέρνησης που είχε απώλεια της πλειοψηφίας θα λειτουργούσε στην διατήρηση μιας πολιτικής αστάθειας και την δημιουργία μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και τη χώρα.
Η Ν.Ε Μεσσηνίας είναι βέβαιη ότι στις εκλογές, η ετυμηγορία του λαού θα οδηγήσει σε μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς, που θα αγωνιστεί για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών πλευρών της συμφωνίας, τη δημιουργία ενός παράλληλου προγράμματος στήριξης των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα βρει όλα τα αναγκαία κοινωνικά αντίμετρα που θα οδηγήσουν την χώρα στην ανασυγκρότησή της.
Η νίκη στις εκλογές θα αυξήσει τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη στο τείχος της ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, θα δημιουργήσει νέες ρωγμές και θα ανοίξει δρόμους σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς για την δημιουργία μίας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της ισότιμης συνεργασίας των κρατών της.
Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των ευθυνών μας, είμαστε έτοιμοι για την μάχη που θα δώσουμε, για μία μεγάλη νίκη της αριστεράς, για μία μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των Ο.Μ. στο νομό μας. Την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, συνεδριάζουν οι Ο.Μ. Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, ενώ έχουν ήδη προγραμματισθεί οι συνεδριάσεις των Ο.Μ. Μεσσήνης, Θουρίας, Αρφαρών, Μάνης, Μελιγαλά, Κοπανακίου-Αετού, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Χώρας, Πύλου και περιοχής Κορώνης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στη Μεσσηνία παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ακουμπάνε τα λαϊκά στρώματα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι μαζί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που θα συνεχίσει τον αγώνα για μια πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική και πιο προοδευτική κοινωνία, κόντρα στο παλαιοκομματικό σύστημα της διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης και παλεύουμε να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε. Η συνθηκολόγηση είναι προσωρινή, ο αγώνας όμως μακροχρόνιος, οι ελπίδες βάσιμες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages