ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Share This
Η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» του Δήμου Καλαμάτας επιτέλεσε τους στόχους της, την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων και
 την ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού.
kosmos-artos-oinos-elaion 5
Σχεδόν τριπλάσιοι εκθέτες σε σχέση με πέρυσι, 31 έναντι 13, ορισμένοι εκτός Μεσσηνίας, παρουσίασαν τα προϊόντα του κόπου τους, σε καλαίσθητες συσκευασίες με ποιοτικό περιεχόμενο, δίδοντας τη δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει και κερδίζοντας την προτίμηση των καταναλωτών.
39 Medium
Επίσης, μέσα από το δρώμενο του γάμου, με τη συμμετοχή μελών από 10 πολιτιστικούς συλλόγους της Μεσσηνίας, πολλών εθελοντών και χορηγών, παρουσιάσθηκαν όσα προηγούντο του γάμου, τα σχετικά με την τελετή και με το γλέντι που ακολουθούσε, ήθη και έθιμα που βρίσκονταν σε άμεση συνάρτηση με τις σπουδαίες επιλογές της ζωής επί εκατονταετίες στον τόπο μας.
Η έκθεση διήρκεσε από το Σάββατο 22 Αυγούστου μέχρι χθες, Δευτέρα 24 του μήνα και έκλεισε εστιάζοντας στο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα και την έγκριση σχετικής αίτησης τροποποίησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βάσει των νέων παραμέτρων του ΠΟΠ, αυστηροποιούνται οι όροι που έχουν σχέση με την ποιότητα, ενώ επεκτείνεται η γεωγραφική ζώνη, καλύπτοντας όλη τη Μεσσηνία.
omilia-pop-kalamata 5
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το βράδυ της Δευτέρας 24/8, η γεωπόνος δρ. Κυριακή Αρχοντάκη πραγματοποίησε ενημέρωση προς το κοινό, σχετικά με τις νέες παραμέτρους του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρεθέντες. Τονίσθηκε η απαγόρευση χρήσης πλαστικών σακιών για τον ελαιόκαρπο, η μη συμπερίληψη του ελαιολάδου από βρώσιμη ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα και από μαυρολιά στο ΠΟΠ ελαιόλαδο (μόνο το ελαιόλαδο από κορωναίϊκη και από μαστοειδή σε ποσοστό μέχρι 5% περιλαμβάνεται), η έκθλιψη εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, η μάλαξη για περίπου 30 λεπτά και σε θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου. 
Γίνεται, πλέον, συνείδηση ότι ο αγώνας για την ποιότητα δεν τελειώνει ποτέ, όσον αφορά σε προϊόντα που ο τόπος μας και οι φιλόπονοι εργάτες της γης παράγουν. Απομένει η εμπορική τους αξιοποίηση, από τους τολμηρούς του επιχειρείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages