ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΜΦΙΔΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΜΦΙΔΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΜΦΙΔΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Share This
Ξεκινούν Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015, οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (Τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)». Ο ανάδοχος θα αρχίσει να εργάζεται στη Βασιλέως Γεωργίου και στο τμήμα της από τη Φαρών μέχρι την Ασκληπιού, αύριο Πέμπτη 27/8. 
Η στάθμευση θα απαγορεύεται και στις δύο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να διεξάγεται η κυκλοφορία και να εργάζονται τα συνεργεία.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρέμβαση στην οδό Αρτέμιδος (πλησίον της Eurobank), με σκοπό να διαθέτει η κάθοδος τρία ρεύματα κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία Ανέλιξη ΟΕ, καθώς προσέφερε έκπτωση 5,03% όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 163.639,89 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ.
ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ
Επισημαίνεται πως με την υπ' αρ. 468/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν α) στην αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου από την οδό Αριστομένους μέχρι την οδό Φαρών και β) στην αμφιδρόμηση της οδού Ακρίτα από την οδό Βασ. Γεωργίου μέχρι την οδό Βασ. Όλγας.
ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου / Μεσσήνης δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή στο φωτεινό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.
Προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα, κατέστη απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης, η οποία έχει στόχο μέσω της εκτέλεσης των αντιστοίχων εργασιών την αναδιάταξη των νησίδων διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας και την ανάπλαση των οδικών τμημάτων, όπου πραγματοποιείται αναδιάταξη της νησίδας, με σκοπό την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ
Για την εφαρμογή πρότασης μελετητή για την αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου και τμήματος της οδού Ακρίτα, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητο:
• Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου
• Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών
• Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων
• Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη νησίδα, σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες
• Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Όλγας)
• Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Όλγας και Ακρίτα - Βασ. Όλγας
• Να απαγορευθεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Φαρών
• Να απαγορευθεί η στάθμευση στη οδό Ακρίτα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας
• Να πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού.
Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, προτείνεται να μην πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος θα διερευνηθεί μεταγενέστερα.
Περιλαμβάνεται ακόμη η αποξήλωση – καθαίρεση υφιστάμενων τσιμεντοϊστών και η αντικατάσταση αυτών με νέους μεταλλικούς ιστούς, με ύψος ιστού 9 μέτρα, που θα έχουν διπλό βραχίονα και φωτιστικά σώματα ατμών νατρίου 100 W, στη νησίδα της οδού Βασιλέως Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Ασκληπιού.
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Σχετικά με την οδό Αρτέμιδος και την αναδιάταξη της νησίδας στο τμήμα από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου / Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, η κάθοδος θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας: μία για αριστερή στροφή, μία για ευθεία κίνηση και μία για ευθεία κίνηση και δεξιά στροφή. Για να επιτευχθεί το παραπάνω, απαιτείται η μείωση του πλάτους της νησίδας διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας, με όσα αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων και την εκρίζωση των ευκαλύπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages