ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Στο πλαίσιο προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για απελευθέρωση χώρων ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, διερευνάται η κατάσταση όσον αφορά στους οικογενειακούς τάφους, προκειμένου να παύσει να είναι δεσμευμένο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο  τμήμα από το 60% του χώρου του Κεντρικού Κοιμητηρίου, το οποίο μέχρι πρόσφατα κατελάμβαναν οι οικογενειακοί τάφοι.
Στο παρελθόν, είχαν παραχωρηθεί 450 οικογενειακοί τάφοι και μέχρι σήμερα έχουν καταργηθεί 63. Τώρα υφίστανται 387, από τους οποίους 58 είναι χαρακτηρισμένοι ως μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η Υπηρεσία διερευνά την κατάσταση ως προς τους υπολοίπους 329, με σκοπό να απελευθερωθούν χώροι ταφής και να περιέλθουν σε ελεύθερη χρήση.
Η Δημοτική Αρχή συντονισμένα προχωρεί σε κατάργηση οικογενειακών τάφων σύμφωνα με τον Κανονισμό. Πραγματοποιείται έρευνα για την ανεύρεση ανιόντων ή κατιόντων συγγενών, καταβάλλεται προσπάθεια επικοινωνίας με αυτούς και δίδεται μέριμνα, σε περίπτωση κατάργησης του τάφου, για τα οστά, καθώς διενεργείται εκταφή και – σύμφωνα με την επιλογή των συγγενών – αυτά τίθενται σε οστεοθήκη, στο οστεοφυλάκιο ή στο χωνευτήριο.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει κάνει αποδεκτή την ανάγκη αγοράς έκτασης, όμορης με το Κοιμητήριο Καλαμάτας, εφόσον βεβαίως αυτή εξευρεθεί, προκειμένου να χωροθετηθούν εκεί οι διοικητικές δημοτικές υπηρεσίες και οι βοηθητικοί χώροι, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κοιμητηρίου. Η έκταση θα πρέπει να έχει εμβαδόν μεταξύ 500 και 1.000 τετρ. μέτρων περίπου και θα αγορασθεί μετά από διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages