ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ ΦΠΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ ΦΠΑ

ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ CAPITAL CONTROL ΚΑΙ ΦΠΑ

Share This
Με... επίσημο «πιστοποιητικό θανάτου» της αγοράς παρομοίαζαν την χθεσινή ημέρα Έλληνες επιχειρηματίες, αφού τα capital controls και οι αυξήσεις στον ΦΠΑ «κατάπιανε» και το περιβόητο «άνοιγμα» των τραπεζικών καταστημάτων και τις θερινές εκπτώσεις.
Η κατάσταση στην πραγματικότητα είναι πλέον ίδια και χειρότερη σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, όταν η χώρα οδηγήθηκε σε δημοψήφισμα και επιβλήθηκαν τα πρώτα έκτακτα μέτρα. Το πιστοποιεί και η χαμηλή προσέλευση του κόσμου χθες στις τράπεζες αλλά και στα εμπορικά καταστήματα, καθώς η αγορά πλέον μοιάζει με «ζόμπι» και κινείται... από συνήθεια, χωρίς πνοή και όραμα. Είναι ενδεικτικό ότι οι τράπεζες άνοιξαν χθες για... ψυχολογικούς λόγους, καθώς οι τραπεζικές συναλλαγές περιορίζονται αντί να διευρύνονται.
 -Ενώ επί τρεις εβδομάδες ίσχυε όριο 60 ευρώ «ανά καταθέτη, ανά τραπεζικό λογαριασμό και ανά πιστωτικό ίδρυμα», από χθες ισχύουν τα 60 ευρώ μόνον «ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα κάποιος είχε τρεις λογαριασμούς σε μία τράπεζα, μπορούσε να πάρει 60 ευρώ ανά χρεωστική κάρτα, δηλαδή έως 180 ευρώ (πρακτικά όμως 150 ευρώ στο χέρι τις περισσότερες φορές). Πλέον μπορεί να πάρει μόνον τα 60 ευρώ, ακόμα και αν στηθεί στην ουρά στο γκισέ της τράπεζας.
-Πλέον δεν μπορεί κάποιος να κάνει ανάληψη με πιστωτικές κάρτες, παρά μόνον με χρεωστικές.
-Οι επιταγές υποτίθεται πως αρχίζουν να εκκαθαρίζονται και να τακτοποιούνται μέσα σε οκτώ μέρες, αλλά ο εμπορικός έχει φρακάρει και ζητάει παράταση ενός μηνός (που ούτε και αυτός φτάνει όμως) για να μην μπει η μισή Ελλάδα στον Τειρεσία.
-Ακόμα και μεγάλες πολυεθνικές που τροφοδοτούν με εμπορεύματα την αγορά ζητούν πλέον άμεση πληρωμή αντί επιταγών. Ειδικά οι μικρομεσαίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εμπόρευμα και, ελλείψει ρευστότητας, να μην μπορούν να δουλέψουν και να απελούνται να κλείσουν ακόμα και χωρίς καν... να χρωστάνε ή να τους χρωστάνε!
Ελλείψει ρευστού, όλο και περισσότερα πολυκαταστήματα καταλήγουν στη λύση να βγάζουν «στο σφυρί» τα πάντα, με τιμές 30%-70% κάτω, όχ μόνο ρούχα και εξοπλισμό, αλλά και τρόφιμα με κοντινή ημερομηνία λήξεως ή τα οποία απλώς «δεν φεύγουν» και πιάνουν χώρο στο μαγαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages