ΗΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΗΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΗΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Σε ενίσχυση της ζήτησης και των κρατήσεων προσβλέπουν, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, οι τουριστικοί φορείς με τις πρώτες αντιδράσεις να εκφράζουν από τη μία ανακούφιση, δεδομένου ότι η συμφωνία μεταξύ εταίρων και κυβέρνησης έρχεται στην περίοδο αιχμής για τον ελληνικό τουρισμό, στην ''καρδιά'' της τουριστικής σαιζόν. Από την άλλη πλευρά, όμως, δε λείπει ο μεγάλος προβληματισμός στον κλάδο, ο οποίος, περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που προσπαθούν να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις που συνεπάγονται η αύξηση της φορολογίας, τόσο στα τουριστικά ''πακέτα'' που θα βγούν στην αγορά για την επόμενη σαιζόν, όσο και στις ίδιες τις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες ήδη κουβαλούν συσσωρευμένες ζημιές από προηγούμενες, κακές χρονιές, στα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Η συμφωνία πάντως, έρχεται σε μία κρίσιμη φάση για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος, ήδη από την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου μέχρι και σήμερα, έχει υποστεί και αυτός σημαντικές απώλειες ειδικά στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από το εξωτερικό αλλά και στο σκέλος του εσωτερικού τουρισμού, λόγω των πολλών ακυρώσεων από τους Ελληνες αδειούχους του Ιουλίου. Ακριβώς σε αυτά τα δύο μεγέθη θεωρούν, οι τουριστικοί φορείς, ότι μπορεί να υπάρξει ενίσχυση της ζήτησης τώρα, λόγω της άρσης των συνθηκών της απόλυτης αβεβαιότητας, τις οποίες βίωνε όλο το τελευταίο διάστημα η χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, όλον αυτό τον καιρό για την αναγκαιότητα της συμφωνίας και την αποφυγή του Grexit, που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα και στον ελληνικό τουρισμό, από τους ελάχιστους τομείς, ο οποίος έχει τις δυνατότητες να φέρει έσοδα αυτή την στιγμή στην ελληνική οικονομία.
Γι' αυτό άλλωστε και η πρώτη αντίδραση χθές από πλευράς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του προέδρου του κ. Ανδρέα Ανδρέαδη έκανε λόγο για νέα αρχή, με νέα δυναμική από χθές ως προς το κομμάτι της ζήτησης με τη συνεργασία όλων, ενώ και το πρώτο σχόλιο του κ. Γιώργου Βερνίκου, γενικού γραμματέα του ΣΕΤΕ, έκανε λόγο για μία «συμφωνία δύσκολη αλλά σωτηρία έστω την τελευταία στιγμή. Ο τουρισμός για άλλη μια φορά ατμομηχανή της οικονομίας....». Επιθετική εμπορική πολιτική με εκπτώσεις και προσφορές, θετική εικόνα και υποστήριξη- ''συγκινητική'' κατά τον κ. Ανδρεάδη- προς την χώρα και τον ελληνικό τουρισμό από τη μεγάλη πλειοψηφία των μμε του εξωτερικού και άρτιες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα σε όσους ξένους τουρίστες βρίσκονται αυτή την στιγμή στη χώρα μας είναι τα ''όπλα'' με τα οποία θα επιχειρήσει ο τουριστικός κόσμος να κερδίσει σε αυτή τη φάση μερίδιο, ανακτώντας το χαμένο έδαφος στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages