ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 9Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 9Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 9Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

Share This
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, ο αποχωρήσας Διοικητής Αντισυνταγματάρχης Ευάγγελος Ντίλιος παρέδωσε τη διοίκηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» στο Συνταγματάρχη Δημήτριο Αρβανίτη, νέο διοικητή της μονάδος,  η οποία εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, παρουσία του Ταξιάρχου Νικολάου Παναγόπουλου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κέντρων Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο της τελετής αναπέμφθηκε από ιερείς δέηση υπέρ υγείας και ευοδώσεως του έργου των διοικητών, αποχωρήσαντος και παραλαβόντος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράδοση και παραλαβή. Ακολούθησε παρέλαση ενόπλου τμήματος.
Κατόπιν, σε αίθουσα του Διοικητηρίου, ο κ. Ντίλιος απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους τον βοήθησαν στο έργο του, ιδιαιτέρως δε προς το Δήμαρχο και ο κ. Αρβανίτης υποσχέθηκε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί το επίπεδο λειτουργίας του 9ου ΣΠ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 9ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ντίλιο, πρώτο διοικητή του Συντάγματος μετά την επαναλειτουργία του στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα προ διετίας, τονίζοντας πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήθηκε για την καλή λειτουργία του στρατοπέδου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως «είναι σπουδαίο ζήτημα για μας η συνέχιση λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Από εδώ πέρασαν οι πρόγονοί μας που συμμετείχαν στους εθνικούς αγώνες. Δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα, αλλά μνήμης και παράδοσης. Έχουμε μαζί μας όλη τη στρατιωτική ηγεσία αλλά και τη θέληση του Υπουργού Άμυνας, όπως εκφράσθηκε κατά την τελευταία του κάθοδο στην Καλαμάτα».
Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει απόλυ τη συναίσθηση του έργου που επιτελεί ο Στρατός και θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία του 9ου Συντάγματος και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα.
Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Ντίλιο ένα γλυπτικό έργο του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας κατά το 1821, η οποία τέθηκε στο κορυφαίο γραπτό κείμενο της Επαναστάσεως που συντάχθηκε στην Καλαμάτα, την Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές Αυλές.
Ευχήθηκε δε στον κ. Αρβανίτη καλή επιτυχία στα καθήκοντά του ως Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages