Κοστοβόρος και αντιπεριβαλλοντικός ο διαγωνισμός της Περιφέρειας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κοστοβόρος και αντιπεριβαλλοντικός ο διαγωνισμός της Περιφέρειας

Κοστοβόρος και αντιπεριβαλλοντικός ο διαγωνισμός της Περιφέρειας

Share This
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας για το "πρώτη φορά Αριστερά", παραδέχτηκε ότι μετά τις 25 Ιανουαρίου 2015 αυτό που έχει αλλάξει είναι η ψυχολογική κατάσταση, «γιατί θεωρώ μεγάλη υπόθεση ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δηλαδή, δεν πέρναγε από το μυαλό μας ούτε σαν όνειρο». Παραδέχεται ότι «δεν είναι κι εύκολο να αναλάβεις την κυβέρνηση χωρίς προηγούμενη εμπειρία άσκησης εξουσίας. Κανείς από εμάς δεν είχε. Ξέρετε τι διαφορά μεγάλη υπάρχει από το να είσαι κόμμα της αντιπολίτευσης; Ακόμη και το στελεχικό δυναμικό ήταν αλλιώς συνηθισμένο. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που θέλαμε τόσα χρόνια έγινε». Αν κρίνουμε, πάντως, από τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στην Καλαμάτα, Γιάννη Τσιρώνη, ακόμα τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν φύγει από το στοιχείο της... έκπληξης. Και το υποστηρίζουμε, διότι θεωρούμε ότι ο διάλογος για το νέο εθνικό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων ξεκίνησε ήδη αργά, δεδομένου ότι την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουνίου, θα επιβληθεί στην Ελλάδα πρόστιμο 11.440.000 ευρώ λόγω των υπαρχουσών ενεργών χωματερών.
Ακόμα κι έτσι, όμως, η διαδικασία της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, σημαίνει και χάσιμο χρόνου. Απ’ όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, το σίγουρο είναι ότι το υπουργείο διαφωνεί επί της ουσίας με το σχεδιασμό της Περιφέρειας αναφορικά με την εγγυημένη ποσότητα των 150.000 τόνων απορριμμάτων το χρόνο στην Πελοπόννησο. Σχολίασε συγκεκριμένα ότι αυτό είναι εκτός σχεδιασμού υπουργείου. Συνοπτικά, ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα απορρίμματα ξεκινά με διαβούλευση έως τις 10 Ιουνίου για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ). Θα ακολουθήσουν, ανέφερε, συναντήσεις σε όλες τις Περιφέρειες, για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), με στόχο οι αναθεωρημένοι ΠΕΣΔΑ να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις, βάσει των μελετών των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages